Prečo smrekovce strácajú ihličie?
Prečo smrekovce strácajú ihličie?

Video: Prečo smrekovce strácajú ihličie?

Video: Prečo smrekovce strácajú ihličie?
Video: LEGEND ATTACKS LIVE WITH SUGGESTED TROOPS 2024, Apríl
Anonim

Smrekovce , tiež známy ako tamarack, nie sú skutočnými evergreenmi stromy ako borovica a jedľa stromy . Sú opadavé, čo znamená, že na jeseň, keď sa teploty menia a ubúda svetla, zachytávajú živiny ich ihly (väčšinou dusík) na skladovanie. V rámci tohto procesu, ihly potom zožltnúť pokles vypnuté.

Prečo teda tamaracky strácajú ihly?

ich nedostatok zimy ihly Znamená to, že sú menej náchylné na vyplavovanie živín zimnými zrážkami ako iné ihličnany a dokážu vydržať extrémne nízke teploty prostredníctvom procesu nazývaného prechladzovanie.

Podobne, aký je rozdiel medzi Larchom a Tamarackom? Montanske listnaté ihličnany Hovoria tomu Smrekovec . Sú rovnakého rodu, larix, ale rôzne druhov. západnej Smrekovec je Larix occidentalis, pričom Tamarack je Larix laricina.

Jednoducho, na čo slúži smrekovec?

Využitie . Smrekovcové drevo je cenený pre svoje pevné, vodotesné a odolné vlastnosti. Špičkové drevo bez hrčiek je veľmi žiadané na stavbu jácht a iných malých lodí, na vonkajšie opláštenie budov a vnútorné obloženie.

Ako rýchlo rastie smrekovec?

Mladý stromy založiť veľmi rýchlo a rásť, pestovať energicky, nasadenie 12 až 18 palcov rast ročne. Európsky smrekovec robí najlepšie s dostatočnou vlhkosťou, dobre odvodnenými a slnečnými podmienkami; to robí nie rásť, pestovať dobre vo veľmi suchých alebo vlhkých pôdach.

Odporúča: