Prečo sa silné kyseliny vo vode úplne ionizujú?
Prečo sa silné kyseliny vo vode úplne ionizujú?

Video: Prečo sa silné kyseliny vo vode úplne ionizujú?

Video: Prečo sa silné kyseliny vo vode úplne ionizujú?
Video: 15 Most Common Skin Conditions Found On The Feet [& How To Fix Them] 2024, Smieť
Anonim

To vo všeobecnosti znamená, že vo vodnom roztoku pri štandardnej teplote a tlaku sa koncentrácia hydróniových iónov rovná koncentrácii silná kyselina uviedol do riešenia. Ionizácia kyseliny a základne v voda : A silná kyselina úplne ionizuje vo vodnom roztoku stratou jedného protónu (H+).

Prečo sa teda silné kyseliny vo vode úplne disociujú?

Keď sa molekuly HCl rozpustia disociovať do H+ ióny a Cl- ióny. HCl je a silná kyselina pretože to disociuje takmer úplne . Stručne povedané: čím silnejší kyselina čím voľnejšie H+ ióny sa uvoľňujú do roztoku. Čím väčší je počet voľných H+tým nižšia je hodnota pH kyselina.

Ďalej, prečo sa kyseliny vo vode ionizujú? Kyseliny a zásady sa rozpúšťajú v voda a pretože zvyšujú koncentráciu jedného z produktov voda seba- ionizácia , buď protóny alebo hydroxidové ióny, potláčajú voda disociácia. Pre akékoľvek kyselina , Ka je rovnovážna konštanta pre kyselina disociačná reakcia v voda.

Možno sa tiež opýtať, či sa silné kyseliny vo vode úplne ionizujú?

An kyselina alebo sila bázy sa vzťahuje na jej stupeň ionizácia . A silná kyselina bude úplne ionizovať vo vode zatiaľ čo slabý kyselina bude len čiastočne ionizovať . Silnejší kyselina bude lepším donorom protónov, čo núti rovnováhu doprava. To produkuje viac hydróniových iónov a konjugovanej bázy.

Prečo silné kyseliny úplne ionizujú?

A silná kyselina je kyselina ktorý je úplne ionizované vo vodnom roztoku. Chlorovodík (HCl) ionizuje úplne na vodíkové ióny a chloridové ióny vo vode. Slabé kyseliny , Páči sa mi to silné kyseliny , ionizovať získať H+ ión a konjugovaná báza. Pretože HCl je a silná kyselina , jeho konjugovaná báza (Cl) je mimoriadne slabý.

Odporúča: