Ionizuje sa NaOH vo vode úplne?
Ionizuje sa NaOH vo vode úplne?

Video: Ionizuje sa NaOH vo vode úplne?

Video: Ionizuje sa NaOH vo vode úplne?
Video: To determine the enthalpy of ionization of Acetic Acid#short #chemistry 2024, Apríl
Anonim

Silný základ ako hydroxid sodný ( NaOH ) bude tiež disociovať úplne do voda ; ak vložíte 1 mol z NaOH do voda , získate 1 mol hydroxidových iónov. Čím silnejšia je kyselina, tým nižšie pH v roztoku vytvorí.

Je tiež potrebné vedieť, či sa NaOH vo vode ionizuje?

NaOH je Arrheniova báza, pretože sa disociuje v voda za vzniku hydroxidu (OH-) a sodík (Na+) ióny. Kyselina arrhenius je teda akákoľvek látka, ktorá ionizuje keď sa rozpustí v voda dať H+alebo vodíkový ión.

Podobne ionizuje zásada vo vode? Silný základňu je a základňu , ktorý ionizuje úplne vo vodnom roztoku. Najbežnejšie silné základne sú rozpustné zlúčeniny hydroxidov kovov, ako je hydroxid draselný. Hydroxid vápenatý je len málo rozpustný voda , ale časť, ktorá robí rozpúšťať sa tiež disociuje na ióny.

Aký záporný ión vzniká, keď sa hydroxid sodný rozpustí vo vode?

Kedy hydroxid sodný ( NaOH ) rozpúšťa sa vo vode , rozdeľuje sa na kladne nabité sodíkové ióny (katióny) a záporne nabité hydroxidové ióny (anióny).

Sú silné elektrolyty, ktoré sa vo vode úplne ionizujú?

Elektrolyty sú látky, ktoré po rozpustení v voda rozpadajú sa na katióny (plus-nabité ióny) a anióny (mínus-nabité ióny). Hovoríme, že oni ionizovať . Silné elektrolyty úplne ionizujú (100 %), zatiaľ čo slabé elektrolyty ionizujú len čiastočne (zvyčajne rádovo 1–10 %).

Odporúča: