Disociuje sa dusičnan vápenatý vo vode?
Disociuje sa dusičnan vápenatý vo vode?

Video: Disociuje sa dusičnan vápenatý vo vode?

Video: Disociuje sa dusičnan vápenatý vo vode?
Video: Чем таким секретным подкормить помидоры, чтобы было много томатов? График подкормок помидоров 2024, Smieť
Anonim

Keď Ca(NO3)2 je rozpustený v H2O ( voda ) to bude disociovať (rozpustiť) na ióny NH4+ a 2NO3-. Aby ukázali, že sú rozpustené v voda my môcť za každým napíšte (aq). (aq) ukazuje, že sú vodné – rozpustené v voda.

Podobne je dusičnan vápenatý rozpustný alebo nerozpustný vo vode?

Vodný acetón

Niekto sa môže tiež opýtať, produkuje CA no3 2 ióny vo vode? Napríklad, voda rozpustnosť vápnik dusičnanov je 121,2 g Ca ( NO3 ) 2 na 100 ml voda pri 25 °C. Ak viac Ca ( NO3 ) 2 Pridá sa do roztoku, zostane v pevnej látke formulár . Keď povieme an iónový tuhá látka je nerozpustná v voda , my robiť neznamená, že sa žiadna z pevných látok nerozpustí.

V tomto ohľade sa dusičnan vápenatý rozpustí vo vode?

Dusičnan vápenatý . to je veľmi rozpustný a tvorí tetrahydrát Ca(NO3)2·4H2O ako riešenie je odparil do sucha. Táto soľ je vysoko rozpustný vo vode a tiež rozpúšťa sa v alkoholoch a acetóne. Tetrahydrát sa topí vo vlastných hydratačných vodách pri 42,7 °C a stráca 4H2O molekuly pri 132 °C.

Ktorá látka sa po pridaní do vody disociuje?

NaOH je Arrheniova zásada, pretože sa vo vode disociuje za vzniku hydroxidu (OH-) a sodík (Na+) ióny. Arrhenius kyselina je teda akákoľvek látka, ktorá sa pri rozpustení vo vode ionizuje za vzniku H+alebo vodíkový ión.

Odporúča: