Disociuje sa ch3ch2oh vo vode?
Disociuje sa ch3ch2oh vo vode?

Video: Disociuje sa ch3ch2oh vo vode?

Video: Disociuje sa ch3ch2oh vo vode?
Video: Ethanol Fermentation | Process of Alcohol Formation 2024, Smieť
Anonim

CH3CH20H , známy ako etanol, je alkohol, ktorý má veľmi krátky hydrofóbny reťazec a hydrofilnú skupinu. Alkoholy sú schopné rozpustiť sa v voda kvôli alkoholovej skupine na konci, ale ako sa uhlíkový reťazec predlžuje alebo zväčšuje (v dôsledku vetvenia), rozpustnosť klesá.

Potom je ch3ch2oh rozpustný vo vode?

Rozpustný : CH3CH20H je polárny, ktorý môže vytvárať príťažlivosť vodíkových väzieb s O-H diplosami v voda čo je polárnejšia molekula.

Okrem toho je ch3 ch2 5oh rozpustný vo vode? Popis: 1-Hexanol je organická látka alkohol so šiestimi uhlíkovými reťazcami a kondenzovaným štruktúrnym vzorcom CH3(CH2)5OH. Táto bezfarebná kvapalina je mierne rozpustná vo vode, ale miešateľná s éterom a etanolom.

Tiež je potrebné vedieť, čo je rozpustnejšie vo vode ch3ch2oh alebo ch3ch3?

CH3CH3 je nepolárna a je to jednoduchá molekula. CH3CH2CH3 a CH3CH20H sú trochu podobné čo do veľkosti a zložitosti, ale CH3CH2CH3 je nepolárne CH3CH20H je polárny s vodíkovou väzbou. Preto CH3CH20H má najsilnejšie sily. Polárne molekuly sú rozpustný vo vode , nepolárne molekuly nie sú.

Čo sa stane, keď sa etanol rozpustí vo vode?

Kedy etanol sa rozpúšťa vo vode , etanol molekuly zostávajú nedotknuté, ale vytvárajú s nimi nové vodíkové väzby voda . Keď však iónová zlúčenina, ako je chlorid sodný (NaCl) rozpúšťa sa vo vode mriežka chloridu sodného sa disociuje na samostatné ióny, ktoré sú solvatované (obalené) povlakom voda molekuly.

Odporúča: