Ako rozoznáte rozdiel medzi statickým a dynamickým kalením?
Ako rozoznáte rozdiel medzi statickým a dynamickým kalením?

Video: Ako rozoznáte rozdiel medzi statickým a dynamickým kalením?

Video: Ako rozoznáte rozdiel medzi statickým a dynamickým kalením?
Video: Statics and Dynamics in Engineering Mechanics 2024, Smieť
Anonim

The statické kalenie mechanizmus je formácia z intramolekulárny dimér medzi reportér a tlmič , aby sa vytvoril nefluorescenčný komplex základného stavu s jedinečné absorpčné spektrum. Naproti tomu FRET kalenie mechanizmus je dynamický a neovplyvňuje absorpčné spektrum sondy.

Len tak, čo je to statické a dynamické kalenie?

statické (vyskytuje sa v dôsledku komplexu základného stavu medzi fluorofórom a zhášačom), dynamický (vyskytuje sa z difúzie. tlmiaceho činidla do fluoroforu, zatiaľ čo druhý je v excitovanom. stave) alebo ak sa vyskytujú oba mechanizmy.

čo je samozhášavá fluorescencia? Seba - kalenie je špeciálny typ zhášanie fluorescencie v ktorých sú molekuly fluorofóru a zhášadla rovnaké.

Okrem toho, čo je statické zhášanie?

Zostávajúci mechanizmus prenosu energie je statické kalenie (označuje sa aj ako kontakt kalenie ). Na rozdiel od dynamických kalenie , statické kalenie nastáva, keď molekuly vytvoria komplex v základnom stave, t.j. predtým, ako dôjde k excitácii.

Čo spôsobuje zhášanie fluorescencie?

Fluorescenčné zhášanie sa vzťahuje na akýkoľvek proces, ktorý znižuje fluorescencia intenzita vzorky. Výsledkom môžu byť rôzne molekulárne interakcie kalenie . Patria sem reakcie v excitovanom stave, molekulárne preskupenia, prenos energie, tvorba komplexov v základnom stave a kolízia kalenie.

Odporúča: