Je vo vodnom roztoku silný elektrolyt?
Je vo vodnom roztoku silný elektrolyt?

Video: Je vo vodnom roztoku silný elektrolyt?

Video: Je vo vodnom roztoku silný elektrolyt?
Video: Overview of Autonomic Disorders - Blair Grubb, MD 2024, Apríl
Anonim

V an vodný roztok a silný elektrolyt sa považuje za úplne ionizovaný alebo disociovaný v voda , čo znamená, že je rozpustný. Silný kyseliny a zásady sú zvyčajne silné elektrolyty . Väčšina rozpustných iónových zlúčenín a málo molekulárnych zlúčenín je silné elektrolyty.

Jednoducho, čo je to silný roztok elektrolytu?

A silný elektrolyt je a Riešenie /rozpustná látka, ktorá úplne alebo takmer úplne ionizuje alebo disociuje v a Riešenie . Tieto ióny sú dobrými vodičmi elektrického prúdu v Riešenie . Pôvodne „ silný elektrolyt “bola definovaná ako chemikália, ktorá, keď je vo vode Riešenie , je dobrým vodičom elektriny.

Okrem toho je MgBr2 silným elektrolytom? MgBr2 je iónová zlúčenina pozostávajúca z Mg2+ a Br1-. Na určenie, či ide o a silný elektrolyt najprv musíme zistiť, či je rozpustný vo vode. Pri pohľade na pravidlá rozpustnosti vidíme, že všetky bromidy (Br1-) sú rozpustné a že Mg2+ nie je výnimkou. Preto MgBr2 je a silný elektrolyt.

Je tiež potrebné vedieť, ktorý z nasledujúcich vo vodnom roztoku je silný elektrolyt?

Klasifikácia elektrolytov

Silné elektrolyty silné kyseliny HCl, HBr, HI, HNO3HClO3HClO4a H2SO4
silné základy NaOH, KOH, LiOH, Ba(OH)2a Ca(OH)2
soli NaCl, KBr, MgCl2a mnoho, mnoho ďalších
Slabé elektrolyty
slabé kyseliny HF, HC2H3O2 (kyselina octová), H2CO3 (kyselina uhličitá), H3PO4 (kyselina fosforečná) a mnohé ďalšie

Aký je príklad silného elektrolytu?

Príklady silných elektrolytov Silné kyseliny, silný zásady a iónové soli, ktoré nie sú slabými kyselinami alebo zásadami silné elektrolyty . HCl (kyselina chlorovodíková), H2SO4 (kyselina sírová), NaOH (hydroxid sodný) a KOH (hydroxid draselný). silné elektrolyty.

Odporúča: