Má fluórmetán vodíkovú väzbu?
Má fluórmetán vodíkovú väzbu?

Video: Má fluórmetán vodíkovú väzbu?

Video: Má fluórmetán vodíkovú väzbu?
Video: 15 самых мощных и опасных видов оружия в мире 2024, Smieť
Anonim

Okrem toho chýba molekula vodík atómov viazané na dusík, kyslík alebo fluór; vylučuje vodíkové väzby . Nakoniec je tu dipól vytvorený rozdielom v elektronegativite medzi atómami uhlíka a fluóru. To znamená fluórmetán molekulová vôľa mať silnú dipólovo-dipólovú silu.

Má ch3f vodíkovú väzbu?

(d) CH3F (l) – Dipól – dipólové sily: CH3F je polárna molekula, má trvalý dipól. V tomto prípade vodíková väzba áno NEnastane, pretože atóm F je viazané k centrálnemu atómu C (F musí byť viazané do H v poradí vodíkové väzby prihodiť sa).

Po druhé, má ch2f2 vodíkovú väzbu? Nie CH2F2 Nie Áno HF NoCHsN Komu Majú vodíkovú väzbu , Vy Potreba A Vodíková väzba Darca ( H Lepené Priamo na O, N alebo F) a A Vodíková väzba Akceptor (O, N alebo F).

tvorí fluórmetán vodíkovú väzbu s vodou?

Všetky tieto sú v súlade s a tvorba vodíkovej väzby v CH(3)F···HOH. Okrem toho sa zdá, že všetky vlastnosti tohto diméru sú svojou povahou dosť podobné, aj keď mierne v menšom stupni, ako zodpovedajúce vlastnosti voda dimér.

Má chlórmetán vodíkovú väzbu?

Dipól-dipólové interakcie chlórmetán je uhlík s tromi vodíkmi a chlórom. uhlík- vodíkové väzby sú v podstate nepolárne, ale uhlík-chlór väzba je polárny.

Odporúča: