Ako násobíte pomocou plošného modelu?
Ako násobíte pomocou plošného modelu?

Video: Ako násobíte pomocou plošného modelu?

Video: Ako násobíte pomocou plošného modelu?
Video: Lattice multiplication | Multiplication and division | Arithmetic | Khan Academy 2024, Apríl
Anonim

4. NBT. B. 5: Vynásobte celé číslo do štyroch číslic jednociferným celým číslom a množiť dve dvojciferné čísla, použitím stratégie založené na hodnote miesta a vlastnostiach operácií.

Podobne sa môžete opýtať, ako robíte plošnú metódu?

Štandardný algoritmus je vo všeobecnosti rýchlejší metóda ale na rozdiel od plošná metóda , nepodporuje porozumenie ani nepodnecuje rozvoj matematického myslenia.

Použitie 2-ciferného x 2-ciferného násobenia Plošná metóda.

40 2
5 200 10
800 + 200 + 40 + 10 = 1050

aký je štandardný algoritmus násobenia? The štandardný algoritmus je spôsob, ako to urobiť násobenie používaním čiastkových produktov resp násobenie po častiach. Čo s tým urobíš algoritmus je množiť horné číslo po dolnom čísle po jednej číslici, postupujte sprava doľava.

Aký je teda plošný model?

V matematike an plošný model je pravouhlý diagram resp Model používa sa na úlohy násobenia a delenia, v ktorých faktory alebo kvocient a deliteľ definujú dĺžku a šírku obdĺžnika. Potom pridáme, aby sme získali oblasť celku, čo je súčin alebo kvocient.

Čo je to plošný model zlomkov?

An plošný model je skvelý vizuálny nástroj, pretože ho možno použiť na pochopenie prakticky každého zlomok problém. Umožňuje deťom vidieť zlomok . An plošný model predstavuje a zlomok ako obdĺžnik, rozdelený na rovnaké časti.

Odporúča: