Je každý vzťah funkciou?
Je každý vzťah funkciou?

Video: Je každý vzťah funkciou?

Video: Je každý vzťah funkciou?
Video: 11 ОСОБЕННОСТЕЙ ТУРЕЦКИХ МУЖЧИН // Секреты счастливых отношений с мужем - турком / Турецкие мужчины 2024, Smieť
Anonim

RIEŠENIE: A vzťah je a funkciu ak každý prvok domény je spárovaný presne s jedným prvkom rozsahu. Ak je daný graf, znamená to, že musí prejsť testom zvislej čiary.

Aký je potom vzťah funkcie?

A vzťah z množiny X do množiny Y sa nazýva a funkciu ak každý prvok X súvisí presne s jedným prvkom v Y. Toto je a funkciu pretože každý prvok z X súvisí iba s jedným prvkom v Y.

Tiež viete, ktorý vzťah je príkladom funkcie? Funkcie . A funkciu je a vzťah v ktorých má každý vstup len jeden výstup. V vzťah , y je a funkciu z x, pretože pre každý vstup x (1, 2, 3 alebo 0) existuje iba jeden výstup y. x nie je a funkciu z y, pretože vstup y = 3 má viacero výstupov: x = 1 a x = 2.

Je tiež vzťah funkciou, ktorá pre každý vzťah vyberie áno alebo nie?

Odpoveď Odborne overené Ak číslo sa vyskytuje v x-ovej súradnici pre viac ako jeden pár v a vzťah , potom je to nie funkcia . Ak číslo vyskytuje sa ako x-ová súradnica iba raz v vzťah , potom je to a funkciu . Inými slovami, oni každý majú iba jednu y-ovú súradnicu vzťah.

Ktorý vzťah nie je funkciou?

Napríklad, ak máte k dispozícii graf, môžete použiť test zvislej čiary; ak zvislá čiara pretína graf viac ako raz, potom vzťah ktorý graf predstavuje je nie funkcia.

Odporúča: