Je nylon zosieťovaný polymér?
Je nylon zosieťovaný polymér?

Video: Je nylon zosieťovaný polymér?

Video: Je nylon zosieťovaný polymér?
Video: Распаковка № 14 «Ремень тактический Quick Release Nylon 2019» 2024, Smieť
Anonim

Nylon je termoplastický hodvábny materiál, ktorý možno tavením spracovať na vlákna, filmy alebo tvary. Je vyrobený z opakujúcich sa jednotiek spojený amidom odkazy podobné peptidovým väzbám v proteínoch. Nylon bol prvý komerčne úspešný syntetický termoplast polymér.

Tiež, čo sú zosieťované polyméry?

Kríž - odkaz je puto, ktoré jedného spája polymér reťaz na inú polymér reťaz. Takže kríž - viazané polyméry sú polyméry ktorý získal, keď kríž - odkaz väzba vytvorená medzi monomérnymi jednotkami. The kríž - viazaný polymér tvorí dlhé reťazce, buď rozvetvené alebo lineárne, ktoré môžu tvoriť kovalentné väzby medzi polymér molekuly.

Okrem toho, čo sú zosieťované polyméry, uveďte dva príklady? Príklady z zosieťované polyméry zahŕňajú: Polyesterové sklolaminát, polyuretány používané ako nátery, lepidlá, vulkanizovaný kaučuk, epoxidové živice a mnohé ďalšie.

Ľudia sa tiež pýtajú, je bakelit zosieťovaný polymér?

Bakelit je a kríž - spojený kondenzácii polymér fenolu $$(C_{6}H_{5} - OH)$$ a formaldehydu $$(HCHO)$$. Je to termosetový plast používaný na výrobu elektrických spínačov a rozvádzačov.

Sú zosieťované polyméry krehké?

Reťaze sa už nemôžu posúvať po sebe a prúdenie v bežnom zmysle slova nie je možné bez pretrhnutia kovalentných väzieb. Medzi kríž -spojenie, avšak molekulárne segmenty zostávajú flexibilné. Teda za vhodných teplotných podmienok polymér hmota môže byť gumová alebo môže byť tuhá.

Odporúča: