Prečo je NaCl vodivejší ako CaCl2?
Prečo je NaCl vodivejší ako CaCl2?

Video: Prečo je NaCl vodivejší ako CaCl2?

Video: Prečo je NaCl vodivejší ako CaCl2?
Video: Is Nasal Irrigation safe? #doctor #shorts 2024, Smieť
Anonim

Pretože NaCl má dva ióny, CaCl2 má 3 ióny a AlCl3 má 4 ióny, AlCl3 by bol najviac koncentrovaný s najvyšším vodivosť a NaCl by bola najmenej koncentrovaná s najnižšou vodivosť . Pretože sa úplne disociuje, bude produkovať viac ióny vo vode.

Ak vezmeme do úvahy toto, je CaCl2 dobrým vodičom elektriny?

Hustota chlorid vápenatý je 2,15 g/cm3. Je rozpustný v anorganických rozpúšťadlách, ako je voda, ako aj v organických rozpúšťadlách, ako je etanol. Zvyčajne v roztavenom stave je to a dobrý vodič elektriny . Chlorid vápenatý je zlý vodič tepla.

Následne je otázkou, prečo je NaCl vo vode vodivý? Bežná kuchynská soľ ( NaCl ) je elektrolyt a keď sa rozpustí v voda aby sa vytvorila soľ voda stávajú sa iónmi sodíka (Na+) a chloridové ióny (Cl-), z ktorých každé je teliesko, ktoré vedie elektrinu. In voda , sú to ióny, ktoré prenášajú elektrinu z jedného do druhého.

V súvislosti s tým, prečo je KCl vodivejší ako NaCl?

Bude to Li>Na>K Menšia veľkosť, viac ekvivalentná iónová vodivosť. To je len jedna sila, ión K+ je väčší než ión Na+, takže vzdialenosť medzi iónmi K+ a Cl- je väčší než medzi Na+ a Cl-, čím sa znižuje pevnosť väzby. Áno, KCl má vysokú väzbovú energiu, ale nie takú vysokú NaCl.

Aká je vodivosť NaCl?

Konverzia vodivosť k celkovému rozpusteniu pevných látok závisí od chemického zloženia vzorky a môže sa pohybovať medzi 0,54 a 0,96. Typicky sa konverzia uskutočňuje za predpokladu, že tuhá látka je chlorid sodný 1 uS/cm je potom ekvivalentom asi 0,64 mg NaCl na kg vody.

Odporúča: