Prečo sa NaCl rozpúšťa?
Prečo sa NaCl rozpúšťa?

Video: Prečo sa NaCl rozpúšťa?

Video: Prečo sa NaCl rozpúšťa?
Video: d. Interakcie dipól - ión 2024, Smieť
Anonim

Soľ ( chlorid sodný ) je vyrobený z kladných sodíkových iónov viazaných na záporné chloridové ióny. Nádrž na vodu rozpustiť soľ, pretože kladná časť molekúl vody priťahuje záporné chloridové ióny a záporná časť molekúl vody priťahuje kladné ióny sodíka.

Ľudia sa tiež pýtajú, ako sa NaCl rozpúšťa?

Chlorid sodný ( NaCl ) rozpúšťa sa keď molekuly vody nepretržite napádajú NaCl kryštál, odťahujúci jednotlivý sodík (Na+) a chlorid (Cl) ióny. Tento nonstop útok nepretržitý až do celku NaCl kryštál sa rozpadá.

Okrem toho, prečo zostávajú soli ako NaCl spolu? Ako bolo uvedené vyššie, všetky minerály klasifikované ako soli sú držané spolu cez iónové väzby. Tieto kocky sú výsledkom veľmi špecifického atómového usporiadania iónov sodíka a chlóru, ktoré je výsledkom iónových nábojov a iónových polomerov.

Okrem toho, čo sa stane, keď sa soľ rozpustí?

Kedy soľ sa zmieša s vodou, soľ sa rozpúšťa pretože kovalentné väzby vody sú silnejšie ako iónové väzby v soľ molekuly. Molekuly vody oddeľujú sodíkové a chloridové ióny a prerušujú iónovú väzbu, ktorá ich drží pohromade.

Je NaCl vysoko rozpustný vo vode?

NaCl je zrejmé rozpustný vo vode . NaCl je aka obyčajná soľ a kedy to rozpúšťa sa vo vode je známa ako soľ voda ktoré ste už počuli. FYI, väčšina sodnej soli rozpustiť ľahko dovnútra voda kvôli vysoká hydratačná energia sodíkových iónov.

Odporúča: