Ako vypočítate svetelný tok?
Ako vypočítate svetelný tok?

Video: Ako vypočítate svetelný tok?

Video: Ako vypočítate svetelný tok?
Video: Важно! Самоисцеление ֍ Бог не Создавал Тело для Болезней и Страданий ֍ Стирание Трехмерной Матрицы 2024, Apríl
Anonim

Lumen je odvodený od jednotky svietiaci moc, kandela (cd). Teda jeden lúmen je svetelný tok vyžarované v rámci jednotkového priestorového uhla (jeden steradián) malým zdrojom s rovnomerným svetelná intenzita jednej kandely, takže 1 lm = 1 cd sr, a celkom tok vo všetkých smeroch je 4 π lm.

Následne si možno položiť otázku, aká je jednotka merania svetelného toku?

lúmen (lm

Možno sa tiež opýtať, ako sa meria žiarivý tok? Jednotka SI žiarivý tok je watt (W), čo je joule za sekundu (J/s) v základných jednotkách SI, zatiaľ čo spektrálny tok vo frekvencii je watt na hertz (W/Hz) a spektrálna tok vo vlnovej dĺžke je watt na meter (W/m) – obyčajne watt na nanometer (W/nm).

Navyše, aký je rozdiel medzi lúmenmi a svetelným tokom?

The rozdiel medzi jednotky lumen a lux je, že lux berie do úvahy oblasť, na ktorej sa nachádza svetelný tok sa šíri. A tok z 1000 lúmenov , sústredený do plochy jedného štvorcového metra, osvetľuje tento štvorcový meter osvetlením 1000 luxov.

Čo je celkový svetelný tok?

Svetelný tok je meradlom toho Celkom množstvo viditeľného svetlo vyžarované lampou. Je to iné ako žiarivé tok . Žiarenie tok je meranie všetkého emitovaného elektromagnetického žiarenia (vrátane infračerveného, ultrafialového a viditeľného), čo je Celkom výška cieľa svetlo.

Odporúča: