Čo je Cal G C?
Čo je Cal G C?

Video: Čo je Cal G C?

Video: Čo je Cal G C?
Video: Master KG - Jerusalema [Feat. Nomcebo] (Official Music Video) 2024, Smieť
Anonim

Špecifické teplo látky je počet kalórií potrebných na zvýšenie teploty jedného gramu o 1oC. Pretože jeden stupeň na stupnici Celzia sa rovná jednému Kelvinovi, špecifické teplo v metrickom systéme sa môže uvádzať v jednotkách oboch kal /g-oC alebo kal / g-K.

Ľudia sa tiež pýtajú, ako prepočítate gramy na J kg?

kal / g ↔ J / g 1 kal / g = 4.1868 J / g . kal / g ↔ J / kg 1 kal / g = 4186.799993 J / kg.

Okrem toho, čo je BTU lb f? Špecifické teplo je definované ako množstvo tepelnej energie (v Btu ) potrebné na zvýšenie teploty o jeden libra materiálu o jeden stupeň Fahrenheita. Merné teplo vody je 1 Btu / lb - F , alebo jeden Btu za libra na stupeň Fahrenheita. Špecifické teplo medi je 0,092 Btu / lb - F menej ako jedna desatina vody.

Otázkou tiež je, koľko je J kg K?

Joule na kilogram na kelvin ( J / kg · K ) je odvodená jednotka SI mernej tepelnej kapacity. Materiál má tepelnú kapacitu 1 J / kg · K ak je potrebná tepelná energia jedného joulu na zvýšenie teploty jedného kilogramu tohto materiálu o jeden kelvin.

Čo je to kalorické špecifické teplo?

The špecifické teplo je množstvo teplo na jednotku hmotnosti potrebnej na zvýšenie teploty o jeden stupeň Celzia. The špecifické teplo vody je 1 kalórií /gram °C = 4,186 joule/gram °C, čo je viac ako ktorákoľvek iná bežná látka.