Prečo je p680 najsilnejším oxidačným činidlom?
Prečo je p680 najsilnejším oxidačným činidlom?

Video: Prečo je p680 najsilnejším oxidačným činidlom?

Video: Prečo je p680 najsilnejším oxidačným činidlom?
Video: .glóbus: Prečo princ Harry a Meghan končia s kráľovským životom? 2024, Smieť
Anonim

Molekula sa rýchlo oxiduje a prenáša svoj elektrón na primárny akceptor. Poznámka: P680+ je najsilnejší biologické oxidačné činidlo pretože rozdeľuje vodu na vodík a kyslík tým oxidačné voda P680 prijíma dva elektróny.

Jednoducho, aká je úloha p680?

Reakčné centrum chlorofyl (alebo primárny donor elektrónov) fotosystému II, ktorý je najreaktívnejší a najlepšie absorbuje svetlo pri vlnovej dĺžke 680 nm. Doplnok. P680 je skupina pigmentov, ktoré sú excitonicky spojené alebo ktoré pôsobia, ako keby pigmenty boli jedinou molekulou, keď absorbujú fotón.

Možno sa tiež opýtať, ako p680 znovu získa stratené elektróny? An elektrón je stratený od P680 . to je potom daroval Qa, potom Qb. The P680 molekuly sa redukujú pridaním an elektrón generované štiepením molekúl vody v komplexe vyvíjajúcom kyslík. Keďže Qb potrebuje dve elektróny na to, aby sa stal mobilným, je potrebný druhý fotón svetla.

Navyše, čo je p680 a p700?

Oba fotosystémy obsahujú veľa pigmentov, ktoré pomáhajú zbierať svetelnú energiu, ako aj špeciálny pár molekúl chlorofylu, ktorý sa nachádza v jadre (reakčnom centre) fotosystému. Špeciálna dvojica fotosystému I sa nazýva P700 , pričom špeciálna dvojica fotosystému II je tzv P680.

Aká je farba p680?

červená

Odporúča: