Prečo je p680 dôležitý pre fotosyntézu?
Prečo je p680 dôležitý pre fotosyntézu?

Video: Prečo je p680 dôležitý pre fotosyntézu?

Video: Prečo je p680 dôležitý pre fotosyntézu?
Video: Чем таким секретным подкормить помидоры, чтобы было много томатов? График подкормок помидоров 2024, Smieť
Anonim

Tieto pigmenty prenášajú energiu svojich excitovaných elektrónov na špeciálnu molekulu chlorofylu Photosystem II, P680 , ktorý najlepšie absorbuje svetlo v červenej oblasti pri 680 nanometroch. Elektróny z vody prúdia do fotosystému II a nahradia stratené elektróny P680.

Následne si možno položiť otázku, aká je úloha p680 vo fotosyntéze?

P680 . Reakčné centrum chlorofyl (alebo primárny donor elektrónov) fotosystému II, ktorý je najreaktívnejší a najlepšie absorbuje svetlo pri vlnovej dĺžke 680 nm. P680 je skupina pigmentov, ktoré sú excitonicky viazané alebo ktoré pôsobia, ako keby pigmenty boli jedinou molekulou, keď absorbujú fotón.

prečo je p680 najsilnejším oxidačným činidlom? Molekula sa rýchlo oxiduje a prenáša svoj elektrón na primárny akceptor. Poznámka: P680+ je najsilnejší biologické oxidačné činidlo pretože rozdeľuje vodu na vodík a kyslík tým oxidačné voda P680 prijíma dva elektróny.

Okrem toho, prečo je potrebný p680?

to je potrebné zachytiť dostatok energie na uskutočnenie biosyntetických reakcií temnej reakcie. Jeho reakčným centrom je molekula tzv P680 ktorý absorbuje svetlo maximálne pri 680 nm.

Čo znamená p680?

P680 alebo primárny darca Photosystem II (kde P znamenať pigment) označuje jeden z dvoch špeciálnych dimérov chlorofylu (nazývaných aj špeciálne páry), PD1 alebo PD2.

Odporúča: