Čo je také zvláštne na námestí?
Čo je také zvláštne na námestí?

Video: Čo je také zvláštne na námestí?

Video: Čo je také zvláštne na námestí?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Definícia: A námestie je štvoruholník so všetkými štyrmi uhlami pravými uhlami a so všetkými štyrmi stranami rovnakej dĺžky. Takže a námestie je a špeciálne druh obdĺžnika, je to taký, kde majú všetky strany rovnakú dĺžku. Teda každý námestie je obdĺžnik, pretože je to štvoruholník so všetkými štyrmi uhlami pravými uhlami.

Okrem toho, je štvorec a obdĺžnik pravda alebo nepravda?

Rovnobežník: Štvoruholník s opačnými stranami, ktoré sú rovnobežné a rovnako dlhé. Obdĺžnik : Rovnobežník so štyrmi uhlami 90 stupňov. Kosoštvorec: Rovnobežník so štyrmi stranami rovnakej dĺžky. Štvorec: Obdĺžnik so štyrmi stranami rovnakej dĺžky.

je kosoštvorec štvorec? A kosoštvorec je štvoruholník so všetkými stranami rovnako dlhými. A námestie je štvoruholník so všetkými stranami rovnako dlhými a všetkými vnútornými uhlami pravými uhlami. Teda a kosoštvorec nie je a námestie pokiaľ nie sú všetky uhly pravé. A námestie však je kosoštvorec pretože všetky štyri jeho strany sú rovnako dlhé.

Keď to vezmeme do úvahy, prečo možno štvorec považovať za špeciálny obdĺžnik?

Ak sú všetky jeho strany rovnaké, stane sa námestie . Takže, a štvorec si možno predstaviť ako špeciálny obdĺžnik . (b) Vieme, že v rovnobežníku sú protiľahlé strany rovnobežné a rovnaké a opačné uhly sú rovnaké. Ak sú jeho opačné uhly pravé, stáva sa a obdĺžnik.

Aké ďalšie tvary má štvorec?

Štvorec je typ obdĺžnik , len jeden, kde sú všetky štyri strany sú rovnako dlhé. Nakoniec je tu kosoštvorec , čo je štvorstranný tvar s strany rovnakej dĺžky. The uhly môžu byť 90 stupňov, ale nemusia byť. Takže štvorec je a kosoštvorec , ale nie každý kosoštvorec je štvorec.

Odporúča: