Ako robíte exponenty so zápornými číslami?
Ako robíte exponenty so zápornými číslami?

Video: Ako robíte exponenty so zápornými číslami?

Video: Ako robíte exponenty so zápornými číslami?
Video: Знакомство с отрицательными числами | Отрицательные числа и абсолютное значение | Предварительная алгебра | Академия Хана 2024, Smieť
Anonim

Ak záporné číslo je zvýšená na nepárnu moc, výsledok bude negatívne . The záporné číslo musí byť uzavretý v zátvorkách, aby mal exponent aplikovať na negatívne termín. Exponenty sú písané ako horný index číslo (napr. 34) alebo pred ním je symbol vsuvky (^) (napr. 3^4).

Navyše, ako zjednodušíte zlomky so zápornými exponentmi?

The zlomky so zápornými exponentmi v menovateli možno zjednodušiť posunutím členov záporné exponenty v akomkoľvek poradí od menovateľa po čitateľa a stanú sa kladnými exponenty . To je, a, čo znamená, že a záporný exponent sa rovná recipročnému opačnému kladnému exponent.

Okrem toho, čo sa stane, keď je exponent záporný? A záporný exponent Znamená to, že základňa je na nesprávnej strane zlomkovej čiary, takže musíte základňu prevrátiť na druhú stranu. Napríklad „x2“(vyslovuje sa ako „éčka k minustwo“) znamená iba „x2, ale pod ním, ako 1 x 2frac{1}{x^2} x21.

Tiež je potrebné vedieť, aké je pravidlo pre umocnenie záporných čísel?

V skutočnosti môže byť akékoľvek číslo štvorec , dokonca čísla ako pi a 0. Je to preto, aby námestie číslo znamená len vynásobiť ho samo sebou. Napríklad (-2) štvorec je (-2)(-2) = 4. Všimnite si, že je to kladné, pretože keď vynásobíte dva záporné čísla získate pozitívny výsledok.

Čo je pravidlo nulového exponentu?

Keď máte číslo alebo premennú umocnenú na mocninu, číslo (alebo premenná) sa nazýva základ, zatiaľ čo horný index sa nazýva exponent alebo moc. The pravidlo s nulovým exponentom v podstate hovorí, že každá základňa s an exponent z nula sa rovná jednej. Napríklad: x^0 =1.

Odporúča: