Ako funguje generátor striedavého prúdu?
Ako funguje generátor striedavého prúdu?

Video: Ako funguje generátor striedavého prúdu?

Video: Ako funguje generátor striedavého prúdu?
Video: Trojfázový generátor 2024, Smieť
Anonim

An AC generátor je elektrický generátor ktorá premieňa mechanickú energiu na elektrickú energiu vo forme alternatívneho emf alebo striedavý prúd . AC generátor funguje na princípe „elektromagnetickej indukcie“.

V súlade s tým, ako jednoducho funguje generátor striedavého prúdu?

An striedavý prúd ( ac ) generátor je zariadenie, ktoré vytvára potenciálny rozdiel. A jednoduchý striedavý generátor pozostáva z cievky drôtu rotujúcej v magnetickom poli. Autá používajú typ striedavý generátor nazývaný alternátor, aby udržal nabitú batériu a poháňal elektrický systém, kým je motor zapnutý pracovné.

Okrem vyššie uvedeného, ako funguje generátor? Elektrický generátor je zariadenie, ktoré premieňa mechanickú energiu získanú z externého zdroja na elektrickú energiu ako výstup. Namiesto toho využíva dodanú mechanickú energiu na vynútenie pohybu elektrických nábojov prítomných v drôte jeho vinutí cez vonkajší elektrický obvod.

Tiež, ako funguje generátor striedavého prúdu GCSE?

V generátor , jedna strana cievky sa počas jednej pol otáčky posunie nahor a počas ďalšej pol otáčky sa posunie nadol. To znamená, že keď sa cievka otáča v magnetickom poli, indukovaný prúd obráti smer každú pol otáčky. Toto sa volá striedavý prúd ( AC ). pomocou magnetu so silnejším magnetickým poľom.

Ako funguje DC a AC generátor?

V an AC generátor elektrický prúd periodicky mení smer. V DC generátor , elektrický prúd tečie iba jedným smerom. V an AC generátor cievka, cez ktorú preteká prúd, je pri pohybe magnetu pevná. Konštrukcia je jednoduchá a náklady sú nižšie.

Odporúča: