Je zlý vodič elektrického prúdu kov alebo nekov?
Je zlý vodič elektrického prúdu kov alebo nekov?

Video: Je zlý vodič elektrického prúdu kov alebo nekov?

Video: Je zlý vodič elektrického prúdu kov alebo nekov?
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Apríl
Anonim

Kapitola 6 - Periodická tabuľka

A B
nekovy prvok, ktorý má tendenciu byť a chudobný vodič tepla a elektrický prúd ; nekovy majú vo všeobecnosti vlastnosti opačné ako tie kovy ,
metaloid prvok, ktorý má tendenciu mať vlastnosti podobné vlastnostiam kovy a nekovy ,

Čo sa týka tohto, existuje kov, ktorý nevedie elektrinu?

Tam je žiadny kov, ktorý nevedie elektrický prúd úplne, ale tam sú niektoré kovy ktoré sú menej účinné vodiče ako iné. Najúčinnejší dirigent z elektriny je čisté zlato, tesne za ním nasleduje čistá meď a čisté striebro, preto sa používajú elektriny drôty.

Následne je otázkou, či je lesklý kov alebo nekov? Periodická tabuľka vľavo oddeľuje prvky do troch skupín: kovy (zelená v tabuľke), nekovy (oranžová) a metaloidy (modrá). Väčšina prvkov je kovy . Zvyčajne sú lesklý , veľmi husté a topia sa len pri vysokých teplotách. Ich tvar sa dá ľahko zmeniť na tenké drôty alebo plechy bez toho, aby sa zlomili.

Okrem vyššie uvedeného, ktorý nekov je zlým vodičom elektriny?

Nie - kovy sú slabé vodiče tepla a elektriny okrem grafitu. Nejaký príklad nie – kovy sú uhlík, kyslík, síra, fosfor a mnohé ďalšie.

Aké kovy môžu viesť elektrický prúd?

Elektrická vodivosť Väčšina kovov vedie do určitej miery elektrický prúd. Niektoré kovy sú viac vodivé ako iné. meď, Strieborná , Hliník, zlato, oceľ a mosadz sú bežné vodiče elektriny. Kovy s najvyššou vodivosťou sú striebro , meď a zlato.

Odporúča: