Čo spôsobuje prvú štvrť mesiaca?
Čo spôsobuje prvú štvrť mesiaca?

Video: Čo spôsobuje prvú štvrť mesiaca?

Video: Čo spôsobuje prvú štvrť mesiaca?
Video: 28 Diabetes Signs & Symptoms [REVERSE DIABETES + 2 BIG SECRETS!] 2024, Smieť
Anonim

The prvá štvrtina a tretí štvrťmesiace (obaja sa často nazývajú „ polmesiac ), stane sa, keď mesiac je v uhle 90 stupňov vzhľadom na zem a slnko. Takže vidíme presne polovicu z mesiac osvetlené a polovicu v tieni. Slovo polmesiac sa vzťahuje na fázy, v ktorých mesiac je menej než polovicu osvetlené.

Prečo teda nastáva prvá štvrť mesiaca?

The lunárny cyklu vyskytuje pretože mesiac sa točí okolo zeme a každá revolúcia trvá približne jeden mesiac. Ako sa pohybuje po Zemi, časť mesiac ktorý je osvetlený slnkom, sa nám stáva viditeľným v rôznej miere. To je prvá štvrť mesiaca.

Tiež, čo spôsobuje fázy mesiaca? The Fázy mesiaca sú vyrábané zarovnaním Mesiac a Slnko na oblohe. Osvetlená časť Mesiac vždy ukazuje cestu k Slnku. Čo je fáza z mesiac ? The lunárna fáza je množstvo Mesiac môžete vidieť zo Zeme v závislosti od toho, koľko z nej je osvetlené slnkom.

Tiež viete, čo je prvá štvrť mesiaca?

The Prvá štvrť Mesiaca je primárna Mesiac fáze, kedy môžeme vidieť presne polovicu Mesiaca povrch osvetlený. Či je to ľavá alebo pravá polovica, závisí od toho, kde sa na Zemi nachádzate. A Prvá štvrť Mesiaca . Toto Prvá štvrť Mesiaca je na severnej pologuli a odráža približne symbol kalendára.

Prečo to nazývame štvrťmesiaca?

Voláme toto mesiac a štvrťrok a nie polovicu, pretože to je jeden štvrťroku cesty okolo na svojej obežnej dráhe Zeme, merané od jedného nového mesiac do ďalšieho. Tiež, aj keď prvý štvrťmesiaca sa nám zdá poloosvetlená, osvetlená časť my vidieť prvý štvrťmesiaca skutočne je len a štvrťroku.

Odporúča: