Ako zistíte dĺžku sektora kruhu?
Ako zistíte dĺžku sektora kruhu?

Video: Ako zistíte dĺžku sektora kruhu?

Video: Ako zistíte dĺžku sektora kruhu?
Video: Ваза для фруктов или конфет связанная крючком 2024, Apríl
Anonim

Stredový uhol, ktorý je zovretý hlavným oblúkom, má rozmer väčší ako 180°. Oblúk dĺžka vzorec sa používa na nájdenie dĺžka z oblúka a kruh ; l=rθ l = r θ, kde θ je v radiánoch. Sektor plocha sa zistí A=12θr2 A = 1 2 θ r 2, kde θ je v radiánoch.

Ako týmto spôsobom zistíte dĺžku sektora?

Komu nájsť dĺžku oblúka , začnite rozdelením oblúkové stredový uhol v stupňoch o 360. Potom toto číslo vynásobte polomerom kruhu. Nakoniec toto číslo vynásobte 2 × pi to nájdite dĺžku oblúka . Ak sa chcete učiť ako vypočítať dĺžku oblúka v radiánoch, pokračujte v čítaní článku!

Následne je otázkou, ako zistíte dĺžku oblúka v kruhu? A kruh je 360° dookola; teda ak rozdelíte an oblúkové stupňa merajte o 360°, vy Nájsť zlomok z kruhov obvod, ktorý oblúk tvorí. Potom, ak vynásobíte dĺžka celú cestu okolo kruh (ten kruhov obvod) týmto zlomkom získate dĺžka popri oblúk.

Ďalej, aký je vzorec pre oblasť výseče kruhu?

The oblasť výseče kruhu je ½ r² ∅, kde r je polomer a ∅ uhol v radiánoch zvieraný oblúkom v strede kruh . Takže v nižšie uvedenom diagrame je tieňovaný oblasť sa rovná ½ r² ∅.

Ako vypočítate sektor?

Komu vypočítať oblasť a sektore , začnite nájdením stredového uhla sektore a vydelením číslom 360. Potom zoberte polomer alebo dĺžku jednej z čiar, umocnite ju a vynásobte číslom 3,14. Potom vynásobte tieto dve čísla, aby ste dostali plochu sektore.

Odporúča: