Čo je jedna vec, ktorá určuje identitu atómu?
Čo je jedna vec, ktorá určuje identitu atómu?

Video: Čo je jedna vec, ktorá určuje identitu atómu?

Video: Čo je jedna vec, ktorá určuje identitu atómu?
Video: Роб Найт: Как наши микробы делают нас теми, кто мы есть 2024, Smieť
Anonim

Pamätajte, že počet protónov v jadre určuje an identita prvku . Chemické zmeny neovplyvňujú jadro, takže chemické zmeny sa nemôžu meniť jeden Typ atóm do iného. The identity z atóm , preto sa mení. Pripomeňme, že jadro an atóm obsahuje protóny a neutróny.

Jednoducho, čo určuje identitu atómového kvízu?

Stred an atóm . Obsahuje protóny a neutróny, ktoré tvoria takmer celú hmotnosť atóm . Protón alebo neutrón viazaný v jadre an atóm . Počet protónov v jadre an atóm , ktorý určuje elementál identity z atóm.

Následne je otázkou, čo určuje reaktivitu atómu? Počet elektrónov vo vonkajšom obale an atóm určuje jeho reaktivita . Vzácne plyny majú nízke reaktivita pretože majú plné elektrónové obaly. Halogény sú vysoko reaktívny pretože ľahko získavajú elektrón na vyplnenie ich vonkajšieho obalu.

Ktorá subatomárna častica určuje identitu atómu?

Protóny

Čo je atómové hmotnostné číslo?

The hromadné číslo (symbol A, z nemeckého slova Atomgewicht [ atómový hmotnosť]), nazývaný aj atómové hmotnostné číslo alebo nukleón číslo , je súčet číslo protónov a neutrónov (spolu známych ako nukleóny) v an atómový jadro. The hromadné číslo je odlišný pre každý iný izotop chemického prvku.

Odporúča: