Je HClO silná kyselina?
Je HClO silná kyselina?

Video: Je HClO silná kyselina?

Video: Je HClO silná kyselina?
Video: H2SO4 - kyselina sírová - její vlastnosti, reakce a využití 2024, Smieť
Anonim

Silná kyselina : rozpúšťa a disociuje 100% za vzniku protónov (H+) 1. sedem silné kyseliny : HCl, HBr, HI, HNO3, H2SO4, HClO4 a HClO3 2. ľubovoľný kyselina to nie je jeden zo siedmich silný je slabý kyselina (napr. H3PO4, HNO2, H2SO3, HClO HClO2, HF, H2S, HC2H3O2 atď.)

Je v tomto smere HClO silná alebo slabá kyselina?

HClO je kyselina ako má protón, ktorý môže darovať, ale je to a slabá kyselina pretože to nie je jedno kyselina medzi zoznamom silné kyseliny.

Tiež je HClO alebo HClO2 silnejšia kyselina? Väčšina kyslý : HCl04 > HCl03 > HCl02 > HClO . Pre sériu oxykyselín s rovnakým počtom kyslíkov, ale s rôznymi centrálnymi atómami, ako sú HOBr, HOCl, HOI, keď sa zvyšuje elektronegativita centrálneho atómu, oslabuje sa pevnosť väzby O-H a zvyšuje sa kyslosť. C. HCl02 je a silnejšia kyselina než HClO.

Okrem toho, je HOCl silná kyselina?

HCl, HBr a HI sú všetky silné kyseliny , zatiaľ čo HFi je slabý kyselina . Napríklad NaOH je a silný základ, keďže HOCl je slabý kyselina . To znamená, že keď NaOH ionizuje v roztoku, Na-O väzba ionizuje, zatiaľ čo keď HOCl ionizuje v roztoku, H-O väzba ionizuje.

Je HClO silnejšia ako HClO3?

Ak sledujeme štruktúru oboch HClO a HCl03 Zistili sme, že centrálny atóm chlóru je pripojený k atómu/atómom kyslíka odoberajúcim elektróny. Ak je prítomných viac atómov kyslíka, potom kombinovaný efekt stiahnutia uľahčuje tvorbu vodíkových iónov.

Odporúča: