Aké je číslo 34 v periodickej tabuľke?
Aké je číslo 34 v periodickej tabuľke?

Video: Aké je číslo 34 v periodickej tabuľke?

Video: Aké je číslo 34 v periodickej tabuľke?
Video: PERIÓDA, PERIODICKÉ ČÍSLO - vysvetlenie 2024, Apríl
Anonim

Selén je chemická látka element so symbolom Se a atómový číslo 34 . Je to nekov (zriedkavejšie považovaný za metaloid) s vlastnosťami, ktoré sú medzi prvkami nad a pod v periodická tabuľka síry a telúru a má tiež podobnosti s arzénom.

Čo sa týka tohto, čo je číslo 35 v periodickej tabuľke?

Bróm je chemická látka element so symbolom Br a atóm číslo 35 . Je to tretí najľahší halogén a je to dymiaca červenohnedá kvapalina pri izbovej teplote, ktorá sa rýchlo vyparuje a vytvára podobne sfarbený plyn. Hmotnosť brómu v oceánoch je asi jedna tristotina hmotnosti chlóru.

Následne je otázkou, ktorý prvok má 34 protónov a 46 neutrónov?

názov Selén
Atómová hmotnosť 78,96 jednotiek atómovej hmotnosti
Počet protónov 34
Počet neutrónov 45
Počet elektrónov 34

Tiež sa pýtali, aké sú čísla v periodickej tabuľke prvkov?

Číslo nad symbolom je atómová hmotnosť (alebo atómová hmotnosť). Toto je celkový počet protónov a neutrónov v atóme. Číslo pod symbolom je atómové číslo a to odráža počet protónov v jadre každého z nich prvku atóm. Každý element má jedinečné atómové číslo.

Aké sú vlastnosti selénu?

Kryštalická (kovová) forma selénu má a bod topenia 217 °C (423 °F) a a bod varu 685 °C (1 260 °F). Jeho hustota je 4,5 gramu na centimeter kubický. Selén z gréckeho slova pre mesiac, selén. Niektoré z najdôležitejších fyzikálnych vlastností selénu sú jeho elektrické vlastnosti.

Odporúča: