Čo by mohlo spôsobiť zníženie hybnosti pohybujúceho sa objektu?
Čo by mohlo spôsobiť zníženie hybnosti pohybujúceho sa objektu?

Video: Čo by mohlo spôsobiť zníženie hybnosti pohybujúceho sa objektu?

Video: Čo by mohlo spôsobiť zníženie hybnosti pohybujúceho sa objektu?
Video: Conservation of Momentum Physics Problems - Basic Introduction 2024, Smieť
Anonim

Spád z a objekt sa rovná jeho hmotnosti vynásobenej jeho rýchlosťou. ( Spád je vektorová veličina, pretože rýchlosť je vektor). Klesajúci buď hmotnostná alebo rýchlostná vôľa znížiť hybnosť . Niektoré alebo všetky spád z an objekt môže preniesť na iného objekt zrážkou s ním.

Čo týmto spôsobom spôsobuje zvýšenie alebo zníženie hybnosti?

Impulz ovplyvňuje Spád Akýkoľvek pohyblivý objekt môže mať spád . To je preto, že spád je hmota v pohybe. Ak teda vy zvýšiť hmotnosť objektu, aj vy zvýšiť jeho spád . To isté platí pre rýchlosť: zvýšiť alebo znížiť rýchlosť objektu a vás zvýšiť alebo znížiť jeho spád o rovnakú sumu.

Po druhé, aké sú faktory ovplyvňujúce hybnosť objektu? Odpoveď - dve faktory ovplyvňujú hybnosť , menovite hmotnosť objekt a jeho rýchlosť. (Rýchlosť, nie rýchlosť, pretože smer je dôležitou súčasťou spád vzhľadom na to, že ide o vektorovú veličinu).

Môže sa teda zmeniť hybnosť objektu?

Ak sila pôsobí v rovnakom smere ako objektu pohyb, potom sila zrýchľuje objekt hore. Tak či onak, sila zmení sa rýchlosť an objekt . A ak je rýchlosť objekt sa zmení, potom spád z objekt je zmenený.

Existuje negatívna dynamika?

Vysvetlenie: Spád je vektorová veličina, daná pomocou na súčin hmotnosti a rýchlosti objektu. Ak na rýchlosť na objekt je negatívne , t.j. na objekt cestuje v tom, čo bolo vybrané ako negatívne smer, hybnosť bude tiež negatívne.

Odporúča: