Aký je účinník obvodu?
Aký je účinník obvodu?

Video: Aký je účinník obvodu?

Video: Aký je účinník obvodu?
Video: Монтаж натяжного потолка. Все этапы Переделка хрущевки. от А до Я .# 33 2024, Smieť
Anonim

Faktor výkonu . V AC obvodov , účinník je pomer skutočného moc ktorý sa používa na prácu a zdanlivé moc ktorý sa dodáva do obvod . The účinník môže získať hodnoty v rozsahu od 0 do 1. Keď sú všetky moc je reaktívny moc bez skutočného moc (zvyčajne indukčná záťaž) - účinník je 0

Ľudia sa tiež pýtajú, čo znamená účinník?

V elektrotechnike je účinník striedavého elektrického prúdu moc systém je definovaný ako pomer reálnej moc absorbovaný záťažou na zdanlivú moc prúdiaci v okruhu a je bezrozmerným číslom v uzavretom intervale −1 až 1. Zdanlivý moc je súčin RMS prúdu a napätia.

Okrem toho, čo je účinník motora? Účiník je mierou toho, ako efektívne ho používate elektriny . Indukčná záťaž, ako a motor , kompresor alebo balast, tiež vyžaduje Reactive Moc vytvárať a udržiavať magnetické pole, aby fungovalo.

Otázkou tiež je, ako vypočítate účinník?

Vypočítajte zjavný moc , alebo Voltage Squared delené impedanciou, ako aj True Moc , vynásobením prúdu na druhú mocninou odporu vo vašom obvode. The Faktor výkonu je watty delené voltampérmi.

Ako ovplyvňuje účinník prúd?

Nižšie účinník spôsobuje vyššiu prúd prietok pre danú záťaž. Ako linka prúd sa zvyšuje pokles napätia vo vodiči, čo môže mať za následok nižšie napätie na zariadení. S vylepšeným účinník , pokles napätia vo vodiči sa zníži, čím sa zlepší napätie na zariadení.

Odporúča: