Preteká elektrický prúd z negatívneho do pozitívneho?
Preteká elektrický prúd z negatívneho do pozitívneho?

Video: Preteká elektrický prúd z negatívneho do pozitívneho?

Video: Preteká elektrický prúd z negatívneho do pozitívneho?
Video: Почему гудят линии электропередач? 2024, Smieť
Anonim

Elektrické inžinieri hovoria, že v an elektrické okruh, prúdi elektrina jeden smer: von z pozitívne svorku batérie a späť do negatívne terminál. Tvrdia to elektronickí technici prúdi elektrina druhý smer: von z negatívne svorku batérie a späť do pozitívne terminál.

Prečo týmto spôsobom prúdi elektrický prúd z kladného do záporného?

The tok z elektrický prúd nastáva, pretože máme vysoký potenciál elektrónov zhromaždených na pozitívne terminál a nízky potenciál elektrónov na negatívne terminál.

Tiež prúdi z kladného? Konvenčné Aktuálne to predpokladá prúd tečie von z pozitívne cez obvod a do zápornej svorky zdroja. Electron Prietok je čo sa vlastne deje a elektróny tok von zo zápornej svorky, cez obvod a do pozitívne terminál zdroja.

Len tak, akým smerom tečie elektrický prúd?

The smer z an elektrický prúd je podľa konvencie smer v ktorej by sa pohyboval kladný náboj. Teda, prúd vo vonkajšom obvode smeruje preč od kladného pólu a smerom k zápornému pólu batérie. Elektróny by sa v skutočnosti pohybovali cez drôty opačne smer.

Je prúd pozitívny alebo negatívny?

Aktuálne vždy prúdi z pozitívne do negatívne . Vieme prúd je definovaný ako tok negatívne poplatky ale negatívne náboje znamená, že elektróny a elektróny sa k sebe priťahujú pozitívne elektróda.

Odporúča: