Čo nám hovoria fosílie?
Čo nám hovoria fosílie?

Video: Čo nám hovoria fosílie?

Video: Čo nám hovoria fosílie?
Video: 🌪 Вращение на британском ШПИНДЕЛЕ. Чаплыга: Я Родиной не торгую! Совбез у Путина. НАТО после победы 2024, Apríl
Anonim

Sledujte fosílie poskytnúť nás s nepriamymi dôkazmi o živote v minulosti, ako sú stopy, stopy, nory, vývrty a výkaly, ktoré po sebe zanechali zvieratá, a nie zachované pozostatky tela samotného zvieraťa.

Len tak, čo nám hovoria telesné fosílie?

Telesné fosílie sú pozostatky telo časti starých zvierat, rastlín a iných foriem života. Oni povedz nám niečo o vzhľade dávnych foriem života.

Okrem toho, je zub stopová fosília? Veci ako kosti, zuby , škrupiny a listy sa považujú za telo fosílie . Sledujte fosílie daj nám dôkaz o živote zvierat z minulosti. Sledujte fosílie zahŕňajú veci ako odtlačky nôh, nory a skamenené kakať. Kvôli tomu, stopové fosílie sú oveľa bežnejšie ako telo fosílie.

Ako teda vzniká stopová fosília?

Sledujte fosílie zahŕňajú stopy, chodníky, nory, značky kŕmenia a značky odpočinku. Sledujte fosílie poskytnúť informácie o organizme, ktorý je neodhalené telom fosílie . Vznikajú stopové fosílie keď organizmus urobí značku v blate alebo piesku. Sediment vyschne a stvrdne.

Aký je príklad stopovej fosílie?

Stopy, nory, vaječné škrupiny, hniezda, stopy po zuboch, gastrolity (kamene žalúdka) a koprolity ( fosílie výkaly) sú príklady z stopové fosílie alebo ichnofosílie. Sledujte fosílie predstavujú činnosti, ku ktorým došlo počas života zvieraťa. teda stopové fosílie môže poskytnúť informácie o strave a správaní.

Odporúča: