Čo je test aktivity enzýmu lyzozýmu?
Čo je test aktivity enzýmu lyzozýmu?

Video: Čo je test aktivity enzýmu lyzozýmu?

Video: Čo je test aktivity enzýmu lyzozýmu?
Video: Прилив сил после упражнений. Почему это происходит? 2024, Apríl
Anonim

Štandart test otestovať pre enzymatickú aktivitu z lyzozým je zníženie zákalu test . Tu sa meria zníženie OD roztoku Micrococcus lysodeikticus pri 450 nm v priebehu času. Avšak v literatúre sa enzymatickú aktivitu podobných enzýmy sa často meria pri 600 nm.

Ako sa potom meria aktivita lyzozýmu?

Aktivita lyzozýmu je merané pri OD 450 sledovaním poklesu optickej hustoty, keď je bunková stena substrátu rozbitá enzýmom, ak je prítomný. Rýchlo pridajte 0,1 ml lyzozým , premiešajte prevrátením kyvety a ihneď ju vložte späť do spektrofotometra.

Podobne, ako vypočítate aktivitu enzýmu? Enzýmová aktivita = móly substrátu prevedené za jednotku času = rýchlosť × reakčný objem. Enzýmová aktivita je a opatrenie množstva aktívnej látky enzým a teda závisí od podmienok, ktoré by sa mali špecifikovať. Jednotkou SI je katal, 1 katal = 1 mol s1, ale toto je príliš veľká jednotka.

Čo je to lyzozýmová aktivita?

lyzozým je glykozidová hydroláza, ktorá katalyzuje hydrolýzu 1,4-beta-väzieb medzi N-acetylmuramovou kyselinou a N-acetyl-D-glukozamínovými zvyškami v peptidoglykáne, ktorý je hlavnou zložkou bunkovej steny gram-pozitívnych baktérií. Slepačí vaječný bielok lyzozým zachováva svoje činnosť vo veľkom rozsahu pH (6-9).

Ako lyzozým rozkladá bakteriálne bunkové steny?

lyzozým je enzým, ktorý štiepi peptidoglykán bakteriálne bunkové steny katalyzovaním hydrolýzy β-(1, 4) väzieb medzi sacharidmi NAM a NAG (obr.

Odporúča: