Aké tvary nemožno vpísať do kruhu?
Aké tvary nemožno vpísať do kruhu?

Video: Aké tvary nemožno vpísať do kruhu?

Video: Aké tvary nemožno vpísať do kruhu?
Video: J. Krishnamurti & David Bohm - Brockwood Park 1980 - The Ending of Time - Conversation 9 2024, Apríl
Anonim

Niektorí štvoruholníky , ako podlhovastý obdĺžnik, môže byť vpísaný do kruhu, ale nemôže opísať kruh. Iné štvoruholníky , ako šikmý kosoštvorec , opísať kružnicu, ale nemožno ju vpísať do kruhu.

Podobne sa kladie otázka, aké tvary možno vpísať do kruhu?

Známe príklady vpísaných obrazcov zahŕňajú kruhy vpísané do trojuholníkov alebo pravidelných mnohouholníkov a trojuholníky alebo pravidelné mnohouholníky vpísané do kruhov. Kruh vpísaný do ľubovoľného mnohouholník sa nazýva jeho incircle, v tomto prípade mnohouholník sa hovorí, že je tangenciálny mnohouholník.

Následne je otázkou, čo znamená, že polygón je vpísaný do kruhu? An vpísaný kruh je čo najväčší kruh že môcť byť nakreslený na vnútri rovinnej postavy. Pre mnohouholník , na každej strane mnohouholník musí byť dotyčnica k kruh . Všetky trojuholníky a pravidelné polygóny majú ohraničené a vpísané kruhy.

Otázkou tiež je, aký štvoruholník nemožno vpísať do kruhu?

1 odpoveď. kosoštvorec, ktorý nie je štvorcom, nemôže byť vpísaný do kruhu. jeden dôvod je ten, ktorý ste dali opačným uhlom a cyklický štvoruholník musí dať dohromady 180∘ a pre skutočný kosoštvorec to tak nie je.

Môže byť šarkan vždy vpísaný do kruhu?

Štvoruholník, ktorý môcť byť vpísaný do kruhu sa nazýva cyklický štvoruholník, alebo an zapísané štvoruholník. je cyklický štvoruholník a môže byť vždy vpísané do kruhu . Nejaké špeciálne šarkany môžu byť vpísaný do kruhu , ale nie všetky šarkany môžu byť vpísané do kruhu.

Odporúča: