Ako poly A chvost zabraňuje degradácii?
Ako poly A chvost zabraňuje degradácii?

Video: Ako poly A chvost zabraňuje degradácii?

Video: Ako poly A chvost zabraňuje degradácii?
Video: Почему вздуваются LiPo аккумуляторы - мой опыт иногда плачевный 2024, Smieť
Anonim

The poly-A chvost robí molekulu RNA stabilnejšou a zabraňuje jeho degradácia . Okrem toho, poly-A chvost umožňuje, aby bola zrelá mediátorová molekula RNA exportovaná z jadra a preložená do proteínu pomocou ribozómov v cytoplazme.

Tiež sa pýtali, čo robí chvost poly A?

Funkcia. V jadrovej polyadenylácia , a poly(A) chvost je pridaný k RNA na konci transkripcie. Na mRNA, poly(A) chvost chráni molekulu mRNA pred enzymatickou degradáciou v cytoplazme a pomáha pri ukončení transkripcie, exporte mRNA z jadra a translácii.

Možno sa tiež opýtať, či je poly A chvost pridaný za stop kodón? Všeobecne, poly(A) chvosty nie sú preložené, pretože väčšina mRNA kóduje a stop kodón ktorý ukončí transláciu a zabráni ribozómu dosiahnuť 3' koniec správy.

Tiež, ako sa poly A koniec pridáva do pre mRNA Aký je účel poly A chvosta?

PAP dodáva približne 10 adenínových nukleotidov k 3' koncu pre - mRNA molekula. Pridanie krátkeho poly(A) chvost umožňuje viazanie poly (A) väzbový proteín (PABII) k chvost . PABII zvyšuje rýchlosť polyadenylácia , čo následne umožňuje naviazať viac proteínu PABII chvost.

Ako nainštalujete poly A chvost?

The poly(A) chvost môže byť zakódovaný v templáte DNA použitím primeru PCR s príslušným chvostom alebo sa môže pridať k RNA enzymatickým spracovaním s E. coli Poly (A) Polymeráza (NEB #M0276). Dĺžka pridaného chvost možno upraviť titráciou Poly (A) Polymeráza v reakcii (obrázok 6).

Odporúča: