Aká je jednotka elektromotorickej sily?
Aká je jednotka elektromotorickej sily?

Video: Aká je jednotka elektromotorickej sily?

Video: Aká je jednotka elektromotorickej sily?
Video: Fyzika od nuly: jsou elektromagnetické vlny, záření, světlo totéž? 2024, Smieť
Anonim

Napriek svojmu názvu, elektromotorická sila v skutočnosti nie je a sila . Bežne sa meria v Jednotky voltov, čo zodpovedá v systéme meter–kilogram–sekunda jednému joulu na coulomb elektrického náboja.

Čo je to EMF a jeho jednotka?

Notový zápis a Jednotky merania Rovnako ako iné merania energie na jedno nabitie, emf používa SI jednotka volt, čo je ekvivalent joulu na coulomb. Elektromotorická sila v elektrostatickom Jednotky je statvolt (v centimetroch gram-sekundovom systéme Jednotky v množstve rovná erg na elektrostatiku jednotka poplatok).

Okrem vyššie uvedeného, čo máte na mysli pod pojmom elektromotorická sila? Môže byť tiež definovaný ako potenciálny rozdiel v náboji medzi dvoma bodmi v obvode. Elektromotorická sila je tiež známe ako napätie a meria sa vo voltoch. Elektromotorická sila nie je skutočne a sila ; skôr ide o meranie energie na jednotku nabitia, ale tento termín zostáva z historických dôvodov.

Len tak, aký je vzorec elektromotorickej sily?

The emf sa rovná práci vykonanej na nabití na jednotku nabitia (ϵ=dWdq), keď netečie žiadny prúd. Keďže jednotkou pre prácu je joule a jednotkou pre náboj je coulomb, jednotka pre emf je volt (1V=1J/C).

Čo je to indukovaná elektromotorická sila?

Indukované EMF . An Elektromotorická sila alebo EMF vraj je vyvolané keď sa zmení prepojenie toku s vodičom alebo cievkou. Táto zmena toku môže byť dosiahnutá dvoma rôznymi spôsobmi; to znamená staticky alebo dynamicky indukované emf.

Odporúča: