Čo sú molekuly vody?
Čo sú molekuly vody?

Video: Čo sú molekuly vody?

Video: Čo sú molekuly vody?
Video: Как полярность влияет на необычные свойства воды? — Кристина Кляйнберг 2024, Smieť
Anonim

The molekula vody je veľmi jednoduché. A molekula je kus hmoty, ktorý obsahuje dva alebo viac atómov. Nazýva sa H2O, pretože má dva atómy vodíka (H) a jeden atóm kyslíka (O). Takých sú milióny molekuly v jednej kvapke voda . Formulár voda trvá závisí od pohybu molekuly vody.

Aká je teda definícia molekuly vody?

The molekula vody je veľmi jednoduché. A molekula je kus hmoty, ktorý obsahuje dva alebo viac atómov. Nazýva sa H2O, pretože má dva atómy vodíka (H) a jeden atóm kyslíka (O). Takých sú milióny molekuly v jednej kvapke voda.

Okrem toho, ako fungujú molekuly vody? Voda . Molekuly vody sú prirodzene priťahované a lepia sa k sebe kvôli tejto polarite a vytvárajú vodíkovú väzbu. Táto vodíková väzba je dôvodom mnohých z nich vody špeciálne vlastnosti, ako napríklad skutočnosť, že v kvapalnom stave je hustejšia ako v pevnom stave (ľad pláva voda ).

Jednoducho povedané, aké molekuly tvoria vodu?

Molekula vody pozostáva z troch atómov; an kyslík atóm a dva vodík atómy, ktoré sú navzájom spojené ako malé magnety. Atómy pozostávajú z hmoty, ktorá má v strede jadro.

Je voda molekula?

Zlúčeniny obsahujú dva alebo viac rôznych prvkov. Voda je a molekula pretože obsahuje molekulárne dlhopisov. Voda je tiež zlúčenina, pretože je vyrobená z viac ako jedného druhu prvku (kyslík a vodík). Tento typ molekula sa nazýva diatomický molekula , a molekula vyrobené z dvoch atómov rovnakého typu.

Odporúča: