Čo je nezvratný proces?
Čo je nezvratný proces?

Video: Čo je nezvratný proces?

Video: Čo je nezvratný proces?
Video: Baby Shark Dance | #babyshark Most Viewed Video | Animal Songs | PINKFONG Songs for Children 2024, Smieť
Anonim

An nezvratný proces je a proces ktoré nedokážu vrátiť systém aj okolie do pôvodných podmienok. To znamená, že systém a okolie by sa nevrátili do pôvodných podmienok proces bol obrátený.

Tiež, čo je príklad nezvratného procesu?

An príklad z an nezvratný proces je spontánna chemická reakcia alebo elektrochemická reakcia. Nezvratné procesy sú charakterizované prúdením tekutín s trením. ΔSCelkom > 0 znamená, že nosovka proces je možné, že celková entropia klesá.

Ďalej, prečo sú všetky skutočné procesy nezvratné? An nezvratný proces zvyšuje entropiu vesmíru. Pretože entropia je stavová funkcia, zmena inentropie systému je rovnaká, či už proces je reverzibilná resp nezvratné . Napríklad expanzia Joule je nezvratné pretože spočiatku systém nie je jednotný.

Tiež sa pýtali, čo je to reverzibilný a nezvratný proces?

The reverzibilný proces je ideál proces ktorá sa nikdy nevyskytuje, zatiaľ čo nezvratný proces je prirodzené proces ktorý sa bežne vyskytuje v prírode. Toto je nezvratný proces . Zatiaľ čo voda sa pri odparovaní môže kondenzovať aj vo forme dažďov. Toto je reverzibilný proces.

Je nezvratný proces spontánny?

Spontánne procesy sú nezvratné pretože ich možno zvrátiť iba inou cestou, aby sa dostali späť do pôvodného stavu. A reverzibilný proces môže ísť rovnakou cestou, aby sa vrátil do pôvodného stavu.

Odporúča: