Ako dlho by trvalo dostať sa zo Slnka k Jupiteru?
Ako dlho by trvalo dostať sa zo Slnka k Jupiteru?

Video: Ako dlho by trvalo dostať sa zo Slnka k Jupiteru?

Video: Ako dlho by trvalo dostať sa zo Slnka k Jupiteru?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Smieť
Anonim

Jupiter trvá 11,86 pozemského roka, kým dokončí jeden obeh Slnka. Keď Zem obieha okolo Slnka, raz za čas dobehne Jupiter 398,9 dní , čo spôsobilo, že plynový gigant akoby cestoval na nočnej oblohe dozadu.

Ľudia sa tiež pýtajú, ako dlho trvá, kým Jupiter dokončí jedno kolo Slnka?

Jupiter sa točí alebo obieha okolo na slnko raz za 11,86 pozemského roka alebo raz za 4 330,6 pozemského dňa. Jupiter cestuje o an priemerná rýchlosť 29 236 míľ za hodinu alebo 47 051 kilometrov za hodinu na svojej obežnej dráhe okolo na slnko.

Tiež, aká je poloha od Slnka k Jupiteru? pozícia v Slnečnej sústave - Jupiter . V Slnečnej sústave Jupiter je umiestnená piata skriňa k slnko keďže Zem je treťou skriňou k slnko . Priemerná vzdialenosť od Jupiter k slnko je 778 330 000 km.

Následne je otázkou, či je možné cestovať na Jupiter?

Jediná kozmická loď, ktorá sa kedy zdržiavala Jupiter bola kozmická loď NASA Galileo, ktorá odštartovala 18. októbra 1989. Namiesto priamej cesty do Jupiter Uskutočnil dva gravitačné pomocné prelety Zeme a jeden Venuše, aby nabral rýchlosť a nakoniec dorazil na Jupiter dňa 8. decembra 1995.

Ako dlho by trvalo dostať sa autom na slnko?

Sondy Helios, najrýchlejšie sa pohybujúce vesmírne vozidlá vôbec, dosiahli rýchlosť 157 000 mph, keď obiehali okolo slnko snímanie slnečného vetra. Pri tomto tempe, slnko mohlo byť dosiahnuté len za 24,7 dní.

Odporúča: