Čo je potrebné pre Calvinov cyklus?
Čo je potrebné pre Calvinov cyklus?

Video: Čo je potrebné pre Calvinov cyklus?

Video: Čo je potrebné pre Calvinov cyklus?
Video: Co je to fotosyntéza? – NEZkreslená věda II 2024, Smieť
Anonim

Teda, Calvinov cyklus používa ATP a NADPH na premenu troch molekúl CO2 na jednu molekulu 3-uhlíkového cukru. Hlavnou úlohou svetelných reakcií je doplnenie strómy ATP a NADPH potrebné pre Calvinov cyklus.

Čo sa týka tohto, čo sa používa v Calvinovom cykle?

The Calvinov cyklus využíva energiu z krátkotrvajúcich elektronicky excitovaných nosičov na premenu oxidu uhličitého a vody na organické zlúčeniny, ktoré môžu byť použité organizmom (a zvieratami, ktoré sa ním živia). Tento súbor reakcií sa tiež nazýva fixácia uhlíka. Kľúčový enzým z cyklu sa nazýva RuBisCO.

Podobne, aké sú 3 kroky v Calvinovom cykle? The Calvinov cyklus reakcie (obrázok 2) možno usporiadať do tri základné etapy : fixácia, redukcia a regenerácia. V stróme sa okrem CO2sú prítomné dve ďalšie chemikálie na spustenie Calvinov cyklus : enzým skrátene RuBisCO a molekula ribulóza bisfosfát (RuBP).

Otázkou tiež je, aké chemikálie sú potrebné pre Calvinov cyklus?

Reakcie Calvinovho cyklu sa pridávajú uhlíka (od oxid uhličitý v atmosfére) na jednoduchú päť- uhlíka molekula tzv RuBP . Tieto reakcie využívajú chemickú energiu z NADPH a ATP ktoré vznikli pri svetelných reakciách. Konečným produktom Calvinovho cyklu je glukózy.

Kde sa vyskytuje Calvinov cyklus?

Na rozdiel od svetelných reakcií, ktoré prebiehajú v tylakoidnej membráne, reakcie z Calvinov cyklus prebiehajú v stróme (vnútorný priestor chloroplastov). Tento obrázok ukazuje, že ATP a NADPH produkované pri svetelných reakciách sa používajú v Calvinov cyklus na výrobu cukru.

Odporúča: