Čo je to stĺp v elektrotechnike?
Čo je to stĺp v elektrotechnike?

Video: Čo je to stĺp v elektrotechnike?

Video: Čo je to stĺp v elektrotechnike?
Video: Europe - The Final Countdown (Official Video) 2024, Marec
Anonim

Pomôcka pól je stĺp alebo stĺp slúžiaci na podporu nadzemného elektrického vedenia a rôznych iných verejnoprospešných služieb, ako napr elektrické kábel, kábel z optických vlákien a súvisiace zariadenia, ako sú transformátory a pouličné osvetlenie.

Ak vezmeme do úvahy toto, čo je to stĺp z elektrického hľadiska?

Palice: vypínač pól označuje počet samostatných okruhov, ktoré spínač ovláda. Slobodný- pól spínač ovláda len jeden okruh. dvojité- pól spínač ovláda dva samostatné okruhy. Teda dvojitý- pól spínač má tri svorky. Jeden z terminálov sa nazýva spoločný terminál.

čo znamená 3 pól z elektrického hľadiska? 3 - pólové prostriedky že zástrčka zariadenia je uzemnená a že normálne má tri kolíky, z ktorých dva slúžia na prenos prúdu a jeden slúži ako osobná ochrana. Vo väčšine krajín sveta sú 2- pól sieťové zásuvky boli vymenené za 3 - pól uzemnené zásuvky, ktoré môžu prijať obe 2- pól a 3 - pól zástrčky.

Vzhľadom na to, čo je pól v elektrickom motore?

Poliaci sú štruktúry na statore, na ktorých sú navinuté vinutia poľa. Tiež palice sú užitočné pri spájaní toku produkovaného v statore v dôsledku zmeny prúdu vo vinutí statora s vinutiami rotora. Poliaci sú vždy párne a striedajú sa sever a juh palice.

Čo znamená 4 pól z elektrického hľadiska?

To v podstate znamená že an elektrické stroj (motor alebo generátor) má štyri magnetické palice ako je znázornené v tomto priereze: [1] Existujú štyri magnetické palice na rotore (vnútorná časť, ktorá sa otáča s hriadeľom): dva severné palice a dve južné palice.

Odporúča: