Obsah:

Ako fungujú satcomy?
Ako fungujú satcomy?

Video: Ako fungujú satcomy?

Video: Ako fungujú satcomy?
Video: Ako fungujú reklamné letáky (NAŠI) 2024, Apríl
Anonim

Umelecké dielo: Komunikačné satelity odrážajú signály z jednej strany Zeme do druhý, trochu ako obrovské zrkadlá vo vesmíre. Satelit zosilní signál a pošle ho späť dole do Zem z taniera vysielača (červená) do prijímacia miska niekde inde na Zemi (žltá).

Tiež sa pýtate, ako fungujú komunikačné satelity?

Satelity komunikujú pomocou rádiových vĺn na vysielanie signálov do antén na Zemi. Antény potom zachytia tieto signály a spracujú informácie pochádzajúce z týchto signálov. vedecké údaje (ako obrázky satelit vzal), zdravie satelit , a.

Následne vzniká otázka, čo je satelit a ako funguje? Ako satelity fungujú . A satelit je v podstate samostatný komunikačný systém so schopnosťou prijímať signály zo Zeme a prenášať tieto signály späť pomocou transpondéra – integrovaného prijímača a vysielača rádiových signálov.

Následne si možno položiť otázku, na čo slúži Satcom?

Satelitná komunikácia, príp satcom skrátka je to hlasová a dátová služba, ktorá umožňuje lietadlu komunikovať s Riadením letovej prevádzky a jeho leteckým operačným centrom, keď je mimo pokrytia konvenčných pozemných radarov a staníc VHF.

Aké sú základné časti satelitu?

Časti satelitu

  • Satelit sa skladá z mnohých častí. Hlavné satelitné časti, ktoré zahŕňajú transpondér, anténne subsystémy, solárny článok, záložnú batériu, fotoaparát, trysky.
  • Anténne subsystémy:
  • Zálohovanie solárnych článkov a batérie - Udržuje satelit v chode vo vesmíre.

Odporúča: