Kde v tele nájdete nukleové kyseliny?
Kde v tele nájdete nukleové kyseliny?

Video: Kde v tele nájdete nukleové kyseliny?

Video: Kde v tele nájdete nukleové kyseliny?
Video: Nucleic Acids 2024, Smieť
Anonim

Odpoveď a vysvetlenie: Nukleová kyselina sa nachádza v celom telo mnohobunkového eukaryotického organizmu tým, že je prítomný v jadre každej bunky vo forme

Následne si možno položiť otázku, kde sa v tele nachádzajú nukleové kyseliny?

Existujú dva typy nukleových kyselín čo sú polyméry nájdené vo všetkých živých bunkách. Deoxyribonukleová Kyselina (DNA) je nájdené hlavne v jadre bunky, kým ribonukleové Kyselina (RNA) je nájdené hlavne v cytoplazme bunky, hoci sa zvyčajne syntetizuje v jadre.

Okrem vyššie uvedeného, ako identifikujete nukleové kyseliny? Kľúč k odhaleniu špecifických nukleová kyselina Ide o párovanie báz medzi komplementárnymi vláknami RNA alebo DNA. Pri vysokých teplotách (napr. 90 až 100 °C) sa komplementárne vlákna DNA oddelia (denaturujú), čím sa získajú jednovláknové molekuly.

Vzhľadom na to, kde môžete nájsť nukleové kyseliny v potravinách?

Všetky druhy mäsa, vrátane mäsa z orgánov, a morské plody obsahujú vysoké množstvo nukleových kyselín . Mäsové extrakty a omáčky sú tiež pozoruhodne vysoké. Z nich potravín , mäso z orgánov, ako je pečeň, má najviac jadier, a preto je najviac v nukleových kyselín . Naopak, mliečne výrobky a orechy sa považujú za nízko potraviny obsahujúce nukleové kyseliny.

Aká je úloha nukleových kyselín?

Nukleová kyselina je dôležitá trieda makromolekúl, ktoré sa nachádzajú vo všetkých bunkách a vírusoch. The funkcie nukleových kyselín súvisí s uchovávaním a vyjadrením genetickej informácie. Deoxyribonukleová kyselina (DNA) kóduje informácie, ktoré bunka potrebuje na tvorbu proteínov.

Odporúča: