Čo produkuje viac energie glykolýza alebo Krebsov cyklus?
Čo produkuje viac energie glykolýza alebo Krebsov cyklus?

Video: Čo produkuje viac energie glykolýza alebo Krebsov cyklus?

Video: Čo produkuje viac energie glykolýza alebo Krebsov cyklus?
Video: Клеточное дыхание: Как клетки получают энергию? 2024, Smieť
Anonim

The Krebsov cyklus produkuje CO2 že vydýchneš. Táto etapa produkuje najviac z energie (34 molekúl ATP v porovnaní s iba 2 ATP pre glykolýza a 2 ATP pre Krebsov cyklus ).

Okrem toho, koľko ATP sa produkuje v Krebsovom cykle a glykolýze?

1 odpoveď. Pri čistej produkcii glykolýzy 2 ATP . Produkcia Krebsovho cyklu je 1 ATP (1 molekula GTP) a pri ETS je celková produkcia 12 Atp.

Okrem toho, odkiaľ pochádza väčšina energie vyrobenej v Krebsovom cykle? NADH je jedným z najviac dôležité nosiče elektrónov v metabolizme. The Krebsov cyklus (známy ako „ cyklus kyseliny citrónovej “; Obrázok 6) sa vyskytuje vo vnútri mitochondrií a vytvára zásobu chemikálií energie (ATP, NADH a FADH2, ďalší nosič elektrónov) z oxidácie pyruvátu, konečného produktu glykolýzy.

Podobne, čo je Krebov cyklus a glykolýza?

Obe dráhy produkujú energiu pre bunku, kde Glykolýza je rozpad molekuly glukózy za vzniku dvoch molekúl pyruvátu, zatiaľ čo Krebov cyklus je proces, pri ktorom acetyl CoA produkuje citrát pridaním svojej uhlíkovej acetylovej skupiny k oxaloacetátu.

Koľko energie vyrobí Krebsov cyklus?

Všetko povedané, Krebsov cyklus tvorí (na dve molekuly kyseliny pyrohroznovej) dve molekuly ATP, desať molekúl NADH a dve FADH2 molekuly. NADH a FADH2 budú použité v systéme prenosu elektrónov.

Odporúča: