Kto prvý použil termín fotón?
Kto prvý použil termín fotón?

Video: Kto prvý použil termín fotón?

Video: Kto prvý použil termín fotón?
Video: Скандальная Альбина_Рассказ_Слушать 2024, Smieť
Anonim

Pôvodná koncepcia fotón vyvinul Albert Einstein. Bol to však vedec Gilbert N. Lewis, kto prvýkrát použil slovo fotón Teória, ktorá tvrdí, že svetlo sa správa ako vlna aj ako častica, sa nazýva teória duality vlny a častíc.

Vzhľadom na to, kto zaviedol pojem fotón?

V roku 1926 optický fyzik Frithiof Wolfers a chemik Gilbert N. Lewis razené názov fotón pre tieto častice. Po tom, čo Arthur H. Compton získal v roku 1927 Nobelovu cenu za štúdie rozptylu, väčšina vedcov uznala, že svetelné kvantá majú nezávislú existenciu. termín fotón bol prijatý.

Po druhé, ako vznikajú fotóny? A fotón vzniká vždy, keď elektrón na vyššej než normálnej dráhe klesne späť na svoju normálnu dráhu. Počas pádu z vysokej energie na normálnu energiu vyžaruje elektrón a fotón -- balík energie -- s veľmi špecifickými vlastnosťami.

Navyše, kto objavil dualitu častíc?

Louis de Broglie

Čo sa nazýva fotón?

A fotón je kvantum elektromagnetického žiarenia. A fotón sa šíri rýchlosťou svetla. A fotón opisuje vlastnosti častíc elektromagnetickej vlny namiesto samotnej celkovej vlny. Inými slovami, môžeme si predstaviť elektromagnetickú vlnu, ktorú tvoria jednotlivé častice nazývané fotóny.

Odporúča: