Prečo je v LA smog?
Prečo je v LA smog?
Anonim

Dôvod toľko smog existuje preto, že mesto sa nachádza v nízkej kotline obklopenej horami s miliónmi áut a priemyselných areálov, ktoré chrlia emisie do ovzdušia. Ale vďaka prísnejším štátnym a federálnym normám kvality ovzdušia, L. A . Obyvatelia môžu dýchať ľahšie, ako mohli po celé desaťročia.

Podobne, čo spôsobuje smog v Los Angeles?

In Los Angeles , smog je spôsobená súborom chemických reakcií, ktoré si vyžadujú slnečné svetlo. Keď Slnko hrá úlohu v chemických reakciách, reakcie sa nazývajú fotochemické reakcie. Smog vytvorený týmto spôsobom je známy ako fotochemický smog . atómy vodíka a uhlíka.

Tiež viete, čo je LA smog? Los Angeles (fotochemické) smog . Typ znečistenia ovzdušia charakterizovaný vysokou úrovňou ozónu a nízkou viditeľnosťou, ktorý sa zvyčajne vyskytuje v mestách nachádzajúcich sa v údolí (napr. Los Angeles , Denver, Mexico City). Zhoršenie viditeľnosti je spojené s rozptylom svetla v dôsledku pevných častíc.

Následne je otázka, či má LA stále smog?

Vzduch je teraz oveľa čistejšie. ale Los Angeles stále má najhorší smog v krajine, podľa správy Americkej asociácie pľúc z roku 2018 o stave vzduchu. (Opäť volajú vedci smog "ozón." Ale sú to isté). Dni, kedy kvalita ovzdušia prekročila federálnu normu ozónu 0,070 ppm z roku 2015.

Ako znečistené je LA?

Vzduch znečistenie v Los Angeles vyvolalo rozšírené obavy. V roku 2013 sa Los Angeles -Oblasť Long Beach-Riverside sa umiestnila na prvom mieste s najväčším množstvom ozónu- znečistené mesto, 4. naj znečistené mesto podľa ročných častíc znečistenie , a 4. najviac znečistené mesto o 24-hodinové častice znečistenie.

Odporúča: