Ako rýchlo sa BPA vylúhuje do vody?
Ako rýchlo sa BPA vylúhuje do vody?

Video: Ako rýchlo sa BPA vylúhuje do vody?

Video: Ako rýchlo sa BPA vylúhuje do vody?
Video: Ako sa učiť slovenčinu - My Teaching Method Explained in Easy Slovak 2024, Apríl
Anonim

štúdium: Rýchlo , Efektívna metóda odstraňuje 99 % z BPA Od Voda Do 30 minút. Hoci je už roky nezákonné predávať detské poháre a fľaše vyrobené z BPA , endokrinný disruptor je v životnom prostredí stále rozšírený.

Jednoducho, pri akej teplote sa BPA vylúhuje do vody?

Pomocou protokolu opakovaného umývania a vystavenia 100°C voda počas 1 hodiny Brede a kol. (2003) to preukázali BPA z nových PC dojčenských fliaš vylúhovaných do vriaci voda (0,23 ± 0,12 ng/ml).

Tiež viete, vylúhuje sa plast do vody? Štúdium: Väčšina Výluh plastov Chemikálie podobné hormónom. Tvorcovia voda fľaše, vrátane Camelback, teraz predávajú produkty, ktoré neobsahujú BPA, chemickú látku, ktorá môže napodobňovať pohlavný hormón estrogén. Ale nová štúdia hovorí, že aj keď neobsahujú BPA, väčšina plast produkty uvoľňujú estrogénne chemikálie.

Čo teda spôsobuje vylúhovanie BPA?

Keď sú polykarbonátové plasty a epoxidové živice vyrobené z chemikálie vystavené horúcim kvapalinám, BPA vylúhuje von Podľa novej štúdie Scotta Belchera, endokrinného biológa z University of Cincinnati, je to 55-krát rýchlejšie ako za normálnych podmienok.

Dá sa BPA uvariť z vody?

23. marec - STREDA 30. januára (Správy dňa zdravia) - Vystavovanie plastových fliaš vriaca voda môže uvoľňujú potenciálne škodlivú chemikáliu 55-krát rýchlejšie ako normálne, naznačuje nový výskum. Bisfenol A ( BPA ) sa nachádza v plastoch, ktoré tvoria voda fľaše, dojčenské fľaše a iné obaly na potraviny a nápoje.

Odporúča: