Aký genotyp sa používa v testovacom krížení?
Aký genotyp sa používa v testovacom krížení?

Video: Aký genotyp sa používa v testovacom krížení?

Video: Aký genotyp sa používa v testovacom krížení?
Video: Test Cross (Determining Genotype) 2024, Smieť
Anonim

Skúšobné kríže sú použité do test jednotlivca genotyp podľa prechod to s jednotlivcom známeho genotyp . Je známe, že jedinci, ktorí vykazujú recesívny fenotyp, majú homozygotne recesívne genotyp . Jednotlivci, ktorí vykazujú dominantný fenotyp, však môžu byť homozygotne dominantné alebo heterozygotné.

Ľudia sa tiež pýtajú, aký je príklad skúšobného kríža?

V testcross je jedinec s neznámym genotypom prekrížené s homozygotným recesívnym jedincom (obrázok nižšie). Zvážte nasledujúce príklad : Predpokladajme, že máte fialový a biely kvet a fialová farba (P) je dominantná voči bielej (p). A testcross určí genotyp organizmu.

Následne je otázkou, ako určíte genotyp? genotyp = gény organizmu; pre jednu špecifickú vlastnosť používame dve písmená na vyjadrenie genotyp . Veľké písmeno predstavuje dominantnú formu génu (alelu) a malé písmeno je skratka pre recesívnu formu génu (alela).

V tejto súvislosti, čo je testcross v biológii?

Lekárska definícia testcross : genetické kríženie medzi homozygotným recesívnym jedincom a zodpovedajúcim podozrivým heterozygotom na určenie genotypu tohto druhého.

Ako urobíte skúšobný krížik?

Za účelom nastaviť tvoj skúšobný kríž , musíte si najprv uvedomiť, že samček muchy má jeden z dvoch možných genotypov: Ee alebo EE. Pretože samec prejavuje dominantný fenotyp telesnej farby, musíte kríž to so samicou s homozygotným recesívnym fenotypom a genotypom.

Odporúča: