Čo je syntéza zaostávajúcich vlákien?
Čo je syntéza zaostávajúcich vlákien?

Video: Čo je syntéza zaostávajúcich vlákien?

Video: Čo je syntéza zaostávajúcich vlákien?
Video: Co to je wavetable syntéza? 2024, Smieť
Anonim

The zaostávajúce vlákno je syntetizované v krátkych oddelených segmentoch. Na zaostávajúce vlákno templát, primáza "prečíta" templátovú DNA a iniciuje syntéza krátkeho priméru komplementárnej RNA. Priméry RNA sa potom odstránia a nahradia sa DNA a fragmenty DNA sa spoja DNA ligázou.

Podobne sa môžete pýtať, prečo je syntéza zaostávajúceho vlákna nespojitá?

Na zvršku zaostávajúce vlákno , syntéza je diskontinuálne , pretože nové priméry RNA musia byť pridané, pretože otváranie replikačnej vidlice pokračuje v odhaľovaní nového templátu. To vytvára sériu odpojených fragmentov Okazaki.

Ďalej, prečo sa vyskytuje zaostávajúce vlákno? The zaostávajúce vlákno sa nazýva zaostávajúce vlákno pretože v replikácii je podstatné oneskorenie prameň vo vzťahu k vedúcemu prameň . To znamená, že doslova „zaostáva“za vedúcim prameň v priebehu replikácie dsDNA.

Čo je týmto spôsobom zaostávajúce vlákno a prečo k nemu dochádza?

The zaostávať čas to vyskytuje zatiaľ čo sa DNA odvíja, vysvetľuje svoje meno, zaostávajúce vlákno . Keď sa odvinie dostatok DNA, príde ďalšia polymeráza a replikuje ďalší malý kúsok na zaostávajúce vlákno . Tieto kúsky DNA sa nazývajú Okazakiho fragmenty. Nakoniec sa všetky spoja do jedného hladkého prameň DNA.

Ktoré vlákno je súvislé?

Fragmenty Okazaki. Na replikačnej vidlici oboje pramene sú syntetizované v smere 5' → 3'. Vedúci prameň sa syntetizuje nepretržite , keďže zaostávanie prameň sa syntetizuje v krátkych častiach nazývaných Okazakiho fragmenty.

Odporúča: