Prečo je dôležitý antarktický cirkumpolárny prúd?
Prečo je dôležitý antarktický cirkumpolárny prúd?

Video: Prečo je dôležitý antarktický cirkumpolárny prúd?

Video: Prečo je dôležitý antarktický cirkumpolárny prúd?
Video: ЗЛО В АНТАРКТИКЕ (и НЛО на Аляске) - Высокая Странность 2024, Apríl
Anonim

The Antarktický cirkumpolárny prúd , alebo ACC, je najsilnejší oceán prúd na našej planéte. Rozprestiera sa od hladiny mora až po dno oceánu a obklopuje Antarktída . Je životne dôležitá pre zdravie Zeme, pretože sa zachováva Antarktída chladné a mrazené. Mení sa aj s tým, ako sa svetová klíma otepľuje.

Jednoducho, čo robí Antarktický cirkumpolárny prúd?

The Antarktický cirkumpolárny prúd (ACC) je oceán prúd ktorý tečie v smere hodinových ručičiek zo západu na východ okolo Antarktída . The prúd je cirkumpolárny kvôli nedostatku akejkoľvek pevniny spojenej s Antarktída a to udržuje teplé vody oceánu preč Antarktída , čo umožňuje tomuto kontinentu udržať si obrovský ľadový štít.

Ďalej, aký je najdlhší prúd na svete? Antarktický cirkumpolárny prúd

Okrem toho, aký hlboký je Antarktický cirkumpolárny prúd?

ACC siaha od hladiny mora do hĺbok 2000-4000 m a môže byť široká až 2000 km. Táto obrovská plocha prierezu umožňuje prúdom veľkoobjemová preprava. The Antarktický cirkumpolárny prúd východné prúdenie je poháňané silným západným vetrom.

Prečo je prúd West Wind Drift s najväčším objemom prúdu na svete?

The Unášanie západného vetra a východ Unášanie vetra , alebo Antarktická cirkumpolárna Aktuálne , je najväčší oceán aktuálne vo svete , a jediný prúd ktorý tečie úplne okolo zemegule . The prúd spája oblasti Atlantického, Tichého a Indického oceánu a prepravuje viac vody ako ktorýkoľvek iný aktuálne vo svete.

Odporúča: