Čo robí kyselinu slabou alebo silnou?
Čo robí kyselinu slabou alebo silnou?

Video: Čo robí kyselinu slabou alebo silnou?

Video: Čo robí kyselinu slabou alebo silnou?
Video: 66%+ Have Magnesium Deficiency! [Make The 30 Day Change NOW!] 2024, Smieť
Anonim

A slabá kyselina je kyselina ktorý sa čiastočne disociuje na svoje ióny vo vodnom roztoku alebo vo vode. Naproti tomu a silná kyselina úplne disociuje na svoje ióny vo vode. Pri rovnakej koncentrácii, slabé kyseliny majú vyššiu hodnotu pH ako silné kyseliny.

Podobne sa možno pýtať, čo určuje silu kyseliny?

An kyselina získava svoje vlastnosti z atómov vodíka svojich molekúl. Silný kyseliny majú slabo viazané atómy vodíka a molekuly sa od nich v roztoku ľahko oddeľujú. Koľko z týchto atómov vodíka disociuje a vytvára vodíkové ióny určuje silu kyseliny.

A čo je 7 silných kyselín? Existuje 7 silných kyselín: kyselina chlórová, kyselina bromovodíková kyselina chlorovodíková, kyselina jodovodíková, kyselina dusičná, kyselina chloristá a kyselina sírová. To, že ste súčasťou zoznamu silných kyselín, však neznamená, že kyselina je nebezpečná alebo škodlivá.

Následne je otázkou, či je kyselina octová silná alebo slabá?

Octová kyselina je a slabá kyselina pretože to nie je a silná kyselina ktorý má v chémii špecifickú definíciu: Silné kyseliny úplne disociujú vo vodnom roztoku, to znamená, že všetok ich H+ sa uvoľní vo vode. H+ sa tiež nazýva protón, pretože vodík bez elektrónu je v podstate protón.

Je LiOH silný alebo slabý?

aj keď v prípade lítia máme na jednej strane veľký hydroxidový ión bohatý na elektróny a na druhej strane extrémne malý, husto zbalený ión s deficitom elektrónov s vysokou polarizáciou, čo vedie k mierne kovalentnej molekule, a teda k nižšiemu koeficientu disociácie., LiOH je niekde v

Odporúča: