Aký poplatok je cl2?
Aký poplatok je cl2?

Video: Aký poplatok je cl2?

Video: Aký poplatok je cl2?
Video: Tom & Jerry | It's Summer Time! | Classic Cartoon Compilation | WB Kids 2024, Smieť
Anonim

Cl2 nemá žiadne poplatok . Ale keď je prítomný vo svojej iónovej forme, potom má chlór -1 (zvyčajne nie vždy) poplatok na ňom. ale poplatok na chlór sa pohybuje od -1 do +7. nie je nič iné ako molekula chlóru zložená z dvoch atómov chlóru s jedným záporom poplatok na každej.

Podobne sa možno pýtať, čo je oxidačné číslo cl2?

chlór v Cl2 - oxidačné číslo je. 0,Cl v NaCl oxidačné číslo je. -1. oxidačné číslo O v jeho zlúčeninách (nie s F) je vždy.

Následne je otázkou, či má plynný chlór náboj? Neutrál chlór atóm napríklad obsahuje 17 protónov a 17 elektrónov. Pridaním ďalšieho elektrónu sme dostať negatívne spoplatnené Cl- ión so sieťkou poplatok z -1.

Ak vezmeme do úvahy toto, aký je obsah chlóru?

Ión Cl Keď sa tak stane, vonkajší valenčný obal Chlór bude naplnená ôsmimi elektrónmi, a tak bude stabilná. Teraz má však o jeden elektrón viac ako protónov, takže má sieť poplatok z -1. Teraz sa nazýva chloridový ión.

Aký je rozdiel medzi CL a cl2?

Cl2 je jedna molekula chlór v ktorých dvoch chlór atóm spojený dohromady. Cl3 je molekula, v ktorej sú tri atómy chlór sú kombinované. Cl označuje atóm chlór , Cl2 je molekula chlór tvorený dvoma chlór atómov chlór zdieľanie dvoch elektrónov. Cl3 sám o sebe neexistuje.

Odporúča: